Blagdanski popusti na radionice kreativnog pisanja u CeKaPeu!

Blagdanski popusti na radionice kreativnog pisanja u CeKaPeu!

Centar za kreativno pisanje u Zagrebu nudi popust od 20% na radionice kreativnog pisanja u zimskom ciklusuPonuda vrijedi do 25. prosinca za sve radionice koje započinju u prosincu, siječnju i veljači.

Radimo u malim grupama s iskusnim voditeljima, vodećim imenima domaće književne i kulturne scene u samom centru Zagreba, u Gajevoj 10. Radionice traju 10 termina s fondom od 30 školskih sati, a cijena s blagdanskim popustom iznosi 1 200 kuna.

Prijavite se putem web obrasca ili na mail info@cekape.com!

Čekamo vas u CeKaPeu!

RADIONICE PISANJA U ZIMSKOM CIKLUSU

U zimskom ciklusu nudimo petnaest različitih radionica: Kratka priča, Roman, Poezija, Književno prevođenje, Drama, Scenarij za kratki film, Književna kritika, S one strane pisanja, Stvaranje uvjerljivih likova, Blog, Copywriting, Storytelling, Pričoslovnica i Imaš olovku i Jedan na jedan!

Kratka priča – najpopularnija radionica CeKaPea koju vodi već kultni Miroslav Mićanović. Dosta mladih autora bira upravo kratku priču kao ulaznu točku u pisanje. Dođite i brusite svoje priče u CeKaPe!

Roman – kralj književnih vrsta, roman, djelo je koje je iznimno teško po prvi puta strukturirati bez stručnih savjeta koje osebujni Goran Ferčec nudi na radionici romana.

Poezija – imate dara, želite vidjeti kako drugi čuju vašu poeziju? Dajte šansu radionici poezije s Miroslavom Mićanovićem!

Književno prevođenje – često nepravedno podcijenjeno, a za književnost nužno, prevođenje je vještina koja se usavršava iskustvom, a radom u grupi pod mentorstvom profesora Tomislava Kuzmanovića ubrzat ćete put do izvrsnog prijevoda – i što je najvažnije, prevodimo sa svih jezika!

Dramsko pismo – dramimo s pokrićem: na radionici koju vodi dramaturginja Ana Prolić artikulirat ćemo vlastite ideje, probleme i estetske preference kako bismo mogli postaviti tematske i formalne temelje za pisanje drame.

Scenarij za kratki film – po glavi vam se vrti ideja za film, a ne znate kako je raspisati? Imate sreće jer je cilj ove radionice, koju vodi dramaturg, književnik, scenarist i profesor Tomislav Zajec, da svaki od polaznika svoju početnu ideju za kratki igrani film pretvori u jasno strukturirani predložak za snimanje.

Književna kritika – na radionici kritike čitat ćete odabrane suvremene naslove, raspravljati o njima i na koncu pisati kritike, tu endemičnu, a prijeko potrebnu vrstu teksta. I sve to s najpoznatijom domaćom kritičarkom, Jagnom Pogačnik!

S one strane pisanja – svaki pisac iskusio je kreativnu blokadu, a većina i strah dijeljenja vlastitog teksta. Psihologinja i spisateljica Tomica Šćavina na ovoj radionici uz različite stručne vježbe razbija blokade i hvata se u koštac s različitim spisateljskim strahovima. Dođite i zavirite s one strane.

Stvaranje uvjerljivih likova – na novoj CeKapeovoj radionici zajedno s Tomicom Šćavinom bavit ćemo se različitim zanimljivim temama iz područja psihologije i kreativnog pisanja – kako lik učiniti što životnijim važno je bez obzira pišete li kratku ili dugu prozu, dramu, scenarij ili poeziju.

Radionica bloga – nudi blogerima-početnicima odskočnu dasku za kreiranje i razvijanje poslovnog i/li privatnog bloga, otkriva tajne zanata i razvija jezik, dizajn, sadržaj i način komunikacije s krajnjim čitateljima uz budno oko novinarke Aleksandre Starčević.

Copywriting – želite pisati duhovite, pametne, prepoznatljive i jasne prodajne tekstove? Dođite na radionicu Copywritinga na kojoj će vam Jasenka Begić pomoći razviti osobne copywriterske tehnike koje će olakšati svakodnevni rad i istaknuti određeni copy u moru jednoličnih fraza i tekstova.

Storytelling – na pripovjedaonicama naša Srebrenka Peregrin kazuje bajke, a najmlađi uz pjesmu i zabavu uče o različitim kulturama i običajima, ali i ljudskim manama i vrlinama.

Pričoslovnica – radionica za osnovnoškolce – radionica za srednjoškolce namijenjena je i onima koji već imaju iskustva s tekstom, ali i onima koje pisanje zanima, ali se nisu usudili krenuti. Pretočite probleme, ljubavi, frustracije i interese u tekst uz književnicu i voditeljicu Anu Đokić.

Imaš olovku! – radionica za srednjoškolce – ova je radionica namijenjena svim djevojčicama i dječacima koji vole pisati, ali u formalnom obrazovanju nemaju dovoljno prostora za razvijati svoj glas i jezik. Užitak pisanja i čitanja dijelit će s nagrađivanom književnicom za djecu i mlade Snježanom Babić Višnjić.

Jedan na jedan – ne volite rad u grupi ili ne možete uskladiti svakodnevne obveze s našim terminima? Na Radionicama 1/1 nudimo individualne sate s našim voditeljima – Jedan na jedan namijenjena je početnicima koji žele samostalno s voditeljem raditi na tekstovima, ali i svima onima koji imaju gotov rukopis i treba im stručno mišljenje, recenzija i uredničke sugestije.