O nama

TKO SMO MI?

Centar za kreativno pisanje otvorio je svoja vrata književnim entuzijastima 2007. godine radionicom dramskog pisma i prerastao je u centar koji provodi edukaciju na području kreativnog pisanja.

CeKaPe je mjesto za kratku priču, roman, poeziju, scenarij, dramski tekst, književnu kritiku, književno prevođenje, ljetnu i zimsku školu pisanja, izdavaštvo i književne tribine.

Kroz Centar je do danas prošlo preko 800 polaznika i polaznica različite dobi, spola, roda, profesije, a sve ih je zbližila ljubav prema pisanju i čitanju.

ZAŠTO RADIONICE PISANJA?

Radionice pisanja pružaju mogućnost interaktivnog rada na tekstu u malim grupama, uz profesionalno mentorstvo pisaca/voditelja.

Praktičan rad na tekstu, međusobna kritika, komentari, razmjena ideja i mišljenja između polaznika i voditelja,  polaznicima pružaju potporu, ohrabrenje, objektivan uvid u vlastiti tekst što je od neprocjenjive važnosti za razvoj i usavršavanje vještine pisanja.

TKO SU VODITELJI RADIONICA?

CeKaPe su prije svega svi oni koji ulažu svoje znanje, kreativnost i ljubav prema književnosti u veliku CeKaPeovu priču.

To su pisci, novinari, urednici i naši voditelji: Snježana Babić Višnjić, Goran Ferčec, Miroslav Mićanović, Jagna Pogačnik, Ivana Bodrožić, Davor Mandić, Nikola Tutek, Dijana Perišić Vukobratović, Korana Serdarević, Jelena Zlatar Gamberožić, Sanja Kovačrvić, Jasna Žmak, Anda Bukvić Pažin, Aleksandra Starčević i Marina Negotić.

PIŠEMO I U RIJECI!

Od 2014. CeKaPe pokreće radionice pisanja u Rijeci, slijedeći programski koncept u kojem je naglasak uvijek na pojedinačnom tekstu polaznika i praktičnom radu koji uključuje interakciju komentara polaznika i mentorstvo profesionalnih pisaca.

Kratka priča, proza, poezija i dramski tekst radionice su koje svake godine okupljaju zaljubljenike u književnost i pisanje, a voditelji su sjajni riječki pisci: Nikola Tutek, Tea Tulić, Željka Horvat Čeč, Nataša Antulov i Davor Mandić.

NEPROCJENJIVO ISKUSTVO LJETNE ŠKOLE

Svake godine, u zadnjem tjednu kolovoza, organiziramo jedinstvenu književnu avanturu. Sedam dana, u izolaciji goranske šume, u prelijepom dvorcu Stara Sušica u Ravnoj Gori, polaznici ljetne škole intenzivno pišu, čitaju, rade na vlastitim tekstovima, druže se sa voditeljima i piscima, uživaju u večernjim programima.

“Iskustvo je to kojem se ne može naći paralela u ostalim životnim aktivnostima ili situacijama”, zapisao je 2011. u Sušačkim kronikama jedan od tadašnjih polaznika Ljetne škole, književnik Želimir Periš.

OBJAVITE SVOJU PRVU KNJIGU

Pisci pišu, a CeKaPe objavljuje!

U želji da olakšamo objavljivanje prve knjige, što je često za pisce početnike vrlo mukotrpna i iscrpljujuća aktivnost, 2010. pokrećemo biblioteku Prvi korak u kojoj objavljujemo zbirke priča, romane i zbirke poezije naših polaznika.

Jelena Zlatar Gamberožić, Nevenka Pupek, Oliver Jukić, Tatjana Peričušić, Sanja Baković, Denis Špičić, Ljiljana Matković, samo su neka od imena sjajnih autora i autorica koji su upravo svojom prvom knjigom u CeKaPeu osigurali svoje mjesto na književnoj sceni.

Izvucite rukopise i davno napisane pjesme. Sakupite poglavlja nedovršenih romana, scenoslijede drama i sinopsise filmova. Pisat ćemo  i čitat zajedno.

Čekamo vas na našim programima jer s CeKaPeom se lakše piše!