O nama

TKO SMO MI?

Centar za kreativno pisanje otvorio je svoja vrata književnim entuzijastima 2007. godine radionicom dramskog pisma i prerastao je u centar koji provodi edukaciju na području kreativnog pisanja.

CeKaPe je mjesto za kratku priču, roman, poeziju, scenarij, dramski tekst, književnu kritiku, književno prevođenje, ljetnu i zimsku školu pisanja, izdavaštvo i književne tribine.

Kroz Centar je do danas prošlo preko 800 polaznika i polaznica različite dobi, spola, roda, profesije, a sve ih je zbližila ljubav prema pisanju i čitanju.

ZAŠTO RADIONICE PISANJA?

Radionice pisanja pružaju mogućnost interaktivnog rada na tekstu u malim grupama, uz profesionalno mentorstvo pisaca/voditelja.

Praktičan rad na tekstu, međusobna kritika, komentari, razmjena ideja i mišljenja između polaznika i voditelja,  polaznicima pružaju potporu, ohrabrenje, objektivan uvid u vlastiti tekst što je od neprocjenjive važnosti za razvoj i usavršavanje vještine pisanja.

TKO SU VODITELJI RADIONICA?

CeKaPe su prije svega svi oni koji ulažu svoje znanje, kreativnost i ljubav prema književnosti u veliku CeKaPeovu priču.

To su pisci, novinari, urednici i naši voditelji: Snježana Babić Višnjić, Goran Ferčec, Miroslav Mićanović, Jagna Pogačnik, Ivana Bodrožić, Davor Mandić, Nikola Tutek, Dijana Perišić Vukobratović, Korana Serdarević, Jelena Zlatar Gamberožić, Sanja Kovačrvić, Jasna Žmak, Anda Bukvić Pažin i Aleksandra Starčević.

PIŠEMO I U RIJECI!

Od 2014. CeKaPe pokreće radionice pisanja u Rijeci, slijedeći programski koncept u kojem je naglasak uvijek na pojedinačnom tekstu polaznika i praktičnom radu koji uključuje interakciju komentara polaznika i mentorstvo profesionalnih pisaca.

Kratka priča, proza, poezija i dramski tekst radionice su koje svake godine okupljaju zaljubljenike u književnost i pisanje, a voditelji su sjajni riječki pisci: Nikola Tutek, Tea Tulić, Željka Horvat Čeč, Nataša Antulov i Davor Mandić.

NEPROCJENJIVO ISKUSTVO LJETNE ŠKOLE

Svake godine, u zadnjem tjednu kolovoza, organiziramo jedinstvenu književnu avanturu. Sedam dana, u izolaciji goranske šume, u prelijepom dvorcu Stara Sušica u Ravnoj Gori, polaznici ljetne škole intenzivno pišu, čitaju, rade na vlastitim tekstovima, druže se sa voditeljima i piscima, uživaju u večernjim programima.

“Iskustvo je to kojem se ne može naći paralela u ostalim životnim aktivnostima ili situacijama”, zapisao je 2011. u Sušačkim kronikama jedan od tadašnjih polaznika Ljetne škole, književnik Želimir Periš.

OBJAVITE SVOJU PRVU KNJIGU

Pisci pišu, a CeKaPe objavljuje!

U želji da olakšamo objavljivanje prve knjige, što je često za pisce početnike vrlo mukotrpna i iscrpljujuća aktivnost, 2010. pokrećemo biblioteku Prvi korak u kojoj objavljujemo zbirke priča, romane i zbirke poezije naših polaznika.

Jelena Zlatar Gamberožić, Nevenka Pupek, Oliver Jukić, Tatjana Peričušić, Sanja Baković, Denis Špičić, Ljiljana Matković, samo su neka od imena sjajnih autora i autorica koji su upravo svojom prvom knjigom u CeKaPeu osigurali svoje mjesto na književnoj sceni.

Izvucite rukopise i davno napisane pjesme. Sakupite poglavlja nedovršenih romana, scenoslijede drama i sinopsise filmova. Pisat ćemo  i čitat zajedno.

Čekamo vas na našim programima jer s CeKaPeom se lakše piše!