Smještaj i cijena

SMJEŠTAJ

Dvorac Stara Sušica samo je jedan od frankopanskih kaštela na Kulturno-turističkoj ruti “Putovima Frankopana”. Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana inspirirana je ostavštinom slavne hrvatske obitelji Frankopan koja je od početka 12. do druge polovice 17. stoljeća na području Primorsko-goranske županije ostavila brojna svjedočanstva svoga utjecaja i moći.

Dvorac Stara Sušica pravi je povijesni dragulj Gorskog kotara. Nalazi se u blizini Ravne Gore na 800 metara nadmorske visine, u netaknutoj, stoljetnoj šumi raznolike flore i faune. Prema nekim izvorima, Frankopani su u srednjem vijeku imali grad u Staroj Sušici koji čak ni Turci, prilikom žestokih provala 1586. godine, nisu uspjeli osvojiti. Zgrada dvorca, nekadašnjeg frankopanskoga grada, smještena je na gorskoj kosi, na rubu crnogorične šume. Dvorac Stara Sušica danas je planinarski dom u vlasništvu Grada Rijeke koji je omogućio svojim vrtićarcima i osnovnoškolcima uživanje u njegovim čarima.

> Smještaj u višekrevetnim sobama (slike ispod).

Dvorac Stara Sušica, Ravna Gora

 

CIJENA

570€

*U cijenu je uključen smještaj, puni pansion i kotizacija za radionice.

 

NAPOMENA

Za sve one koji su dovoljno blizu da svaki dan putuju do Stare Sušice, postoji mogućnost pohađanja samo radionica – dolaskom ujutro, prije početka radionice i po dogovoru konzumacija obroka.

Također, moguć je i smještaj izvan dvorca, u privatnom apartmanima, u neposrednoj blizi.

Sve upite i pitanja šaljite nam putem maila, na info@cekape.com.