Program

Ljetna škola pisanja i Festival kreativnog pisanja u dvorcu pod zvijezdama: mjesto za pisanje i književnost

 

Posljednji tjedan kolovoza, od 25.8. do 1.9.2024. i ove je godine rezerviran za CeKaPe-ovu Ljetnu školu pisanja i Festival kreativnog pisanja, u bajkovitom dvorcu Stara Sušica!

Srednjovjekovni dvorac već je 13 godina mjesto u kojem pišemo i živimo književnost, a od prošle godine postao je i mjesto susreta regionalne književnosti, u sklopu 1. Festivala kreativnog pisanja. I ove godine pišemo uz mentorstvo sjajnih pisaca i spisateljica, a za sve one koji uz književnost dijele strast i prema umjetničkoj fotografiji, prvi put nudimo radionicu Priče u fotografiji.

___________________________________________

Ako se želite upoznati s osnovama umjetničke fotografije, baviti se razvijanjem kreativnog izraza kroz fotografiju i povezati fotografiju s pisanjem i književnim izražavanjem, radionica Priče u fotografiji s Antoniom Stipinovićem pravi je izbor za vas.

Pišete, ali ne znate biste li pisali prozu, poeziju, dramu ili blog? Pišete, ali niste sigurni da je to što ste napisali dobro i imali li uopće smisla to nekome pokazivati? Ne pišete uopće, iako vas pisanje kopka, no ne znate otkud početi? Na radionici Tekst u formi s Davorom Mandićem saznat ćete odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja.

Pisanje književnog teksta s jedne je strane obrt i težak rad po zadanim formama, a s druge strane, magija jezika i umjetnička ideja. Radionica Kratke priče sa Želimirom Perišem balansirat će na toj liniji, približavajući polaznicima tehnike tog rada i moć te magije.

Frida Šarar vodit će radionicu Poezije, koja je mnogo više od teksta, ona je način života i pogled na svijet – pjesnik nije pjesnik samo u svojim pjesmama, on vidi poeziju u svim pojavama svijeta, osjeća ih na poseban način i daje im posebna značenja.

 

Ljetna škola pisanja 2024. nudi četiri radionice:

 

Radionice pisanja u dvorcu polaznicima pružaju jedinstvenu priliku u istraživanju novih aspekata književnog stvaralaštva ili dodatnog razvoj spisateljskih vještina. Bez obzira na prethodno iskustvo i znanje, jedini uvjet za sudjelovanje je ljubav prema književnosti i pisanju. Radionice se održavaju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno vrijeme rezervirano je za stvaranje, druženje i istraživanje ljepota Gorskog kotara, čije nas šume već trinaest godina inspiriraju i potiču na kreativno izražavanje. Zajednički razgovori o pisanju i književnosti s gostujućim autorima i autoricama, tribine i večernji programi u sklopu 2. Festivala kreativnog pisanja obogatit će večernje sate, stvarajući prostor za razmjenu ideja i iskustva.

Ljetna škola pisanja u sušičkom dvorcu ostavlja trag na svakog polaznika, transformirajući njihovo književno putovanje. Jer, Ljetna je škola mnogo više radionica – to je iskustvo koje mijenja!

Prijave: skolapisanja@cekape.com