Festival kreativnog pisanja 2023.

Prvi Festival kreativnog pisanja, održan je na rubu šume, u prekrasnom Dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru, od 28.8. do 2.9.2023.

Prvi puta na festivalskoj pozornici dvorca okupili smo zanimljiva, nama važna, a za suvremenu hrvatsku i regionalnu književnu scenu značajna imena pisaca i spisateljica. U šest festivalskih dana s nama su bili Tea Tulić, Staša Aras, Marko Tomaš, Davor Mandić, Martina Divić, Jelena Zlatar Gamberović, Zvonko Karanović, Frida Šarar, Zoran Ferić, Andrej Blatnik, Jagna Pogačnik i Miroslav Mićanović.

Razgovarali smo o prozi, poeziji, iskustvu pisanja i života s književnošću, utjecaju društvenih mreža na književnost, vidljivosti knjiga i novih autora, poticanju čitanja i budućnosti knjige.

Festival je naglasio važnost podrške novim piscima i spisateljicama te promicanje kreativnog procesa od radionice do izdavanja vlastite knjige.

Rastali smo se uz koncert grupe Turist, Vava i Turisti vjerujući kako će nas svaka sljedeća godina učiniti boljima i zanimljivijima.

Festival kreativnog pisanja nastavlja svoju misiju popularizacije književnosti i kreativnog izražavanja, te ostaje jedan od ključnih događaja koji potiče duboke i relevantne razgovore o književnosti u suvremenom društvu.