Roman

RADIONICA ROMANA S MILICOM VUČKOVIĆ

U ladici vam stoji rukopis s odličnim zapletom, ali jedan ili dva lika vam nekako ne drže vodu? Imate super lik, ali kompozicija vam nije jača strana? Ladica vam je prazna iako u vama čuči sjajan autorski glas koji je spreman zablistati u punokrvnoj proznoj formi? Vježbe imaginacije i primjene ključnih proznih sredstava pomoći će vam osmisliti početnu ideju romana, odrediti njegovu kompoziciju, razraditi pripovjedne strategije i ciljeve.

Sve vježbe smišljene su tako da osim problema strukturiranja narativa, polaznici i polaznice kroz zadane vježbe rade na razvoju strukturalnih i formalnih rješenja, i stilskih izražajnih sredstava.

Svaki je sat zasebna cjelina u kojoj polaznici imaju određeno vrijeme za prezentaciju/čitanje svoje vježbe, te prostor za komentare otvoren onima koji žele komentirati.

Konačni cilj radionice nije napisati roman već osvijestiti važnost pripreme materijala prije samog pisanja, aktivirati analitičnost u odnosu prema vlastitom tekstu, razviti umijeće sažimanja i sintetiziranja, naučiti praktične metode rada na makro i mikro strukturi i približiti se vlastitom pripovjednom jeziku i autorskom glasu.