Ljetna škola pisanja 2021.

Jedanaesta Ljetna škola pisanja CeKaPe-a održat će se od 22. do 29. kolovoza 2021. u čarobnom dvorcu Stara Sušica u Gorskom kotaru. Do sada je ovu  sedmodnevnu intenzivnu radionicu pisanja u izolaciji dvorca na rubu šume, završilo  preko 200 polaznika i polaznica, koji su u osami Gorskog kotara, čaroliji stoljetne šume i predivnog dvorca,  živjeli i pisali književnost,  uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica.

Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu,  i ove godine u večernjim satima razgovaramo o pisanju, književnosti s gostujućim piscima i pjesnicima, a zajednička večernja druženja ni ove godine neće proći bez našeg književnog kviza, Sušicoteka.

Ljetna škola pisanja ove godine nudi šest različitih radionica: Kratka priča, Proza, Poezija, Raspisivanje, S one strane pisanja i po prvi puta u ljetnoj školi radionica Na granici napisanog i nacrtanog/eksperimentalne kratke književne forme

Mi nudimo, a vi birate radionicu i voditelja/voditeljicu.

Olja Savičević Ivančević,  jedna od najuspješnijih spisateljica u regiji, sjajna pjesnikinja  ove je godine prvi puta u ljetnoj školi na  radionici poezije. 

Olja Savičević Ivančević,  jedna od najuspješnijih spisateljica u regiji, sjajna pjesnikinja i prozna spisatljeica, vraća se i ove godine  dvorac na radionicu poezije

Tomica Šćavina i Ivana Bodrožić, dvije spisateljice na samom vrhu hrvatske književne scene, prvi puta dolaze u dvorac. Tomica Šćavina s radionicom S one strane pisanja, a Ivana Bodrožić s vrlo zanimljivom i malo drugačijom radionicom, Raspisivanje.

Prvi puta je na rubu šumu i Nikola Tutek, novi član voditeljske ekipe u Rijeci. Nikola piše fenomenalne priče, a u dvorac dovodi novu radionicu Na granici napisanog i nacrtanog/eksperimentalne kratke književne forme.

Pisci i voditelji radionica, koji su postali gotovo zaštitni znak ljetne škole, sjajni mentori, Enver Krivac i Davor Mandić, i ove su godine s nama.

Davor Mandić,  već petu godinu mentorira radionicu pisanja u CeKaPe Rijeka, a u dvorcu je voditelj radionice kratke priče.

Enver Krivac, gotovo od prvog dana u CeKaPe Rijeka i ove godine ostaje vjeran radionici proze u dvorcu.

Radionice se održavaju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno je vrijeme rezervirano za pisanje i rad na tekstovima. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, organiziramo i književne tribine, razgovore s gostima, književni kviz, zajednička druženja i završnu, javnu produkciju na kojoj svi polaznici čitaju tekstove napisane u ljetnoj školi i koja je otvorena za javnost.

Svi koji su u sušičkom dvorcu doživjeli i proživjeli sedam dana zadnjeg tjedna kolovoza, svoje stvaralačke i spisateljske dane dijele na „prije i poslije Ljetne škole pisanja”.

Jer Ljetna škola je iskustvo koje mijenja.

Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 3500 kn.

puni pansion  + kotizacija za radionicu, za prijave do 1.7 – 3200 kn

Prijave nakon 1.7.2020. – 3500 kn

puni pansion + kotizacija za radionicu 2.7. – 23.8. – 3500 kn