Ljetna škola pisanja 2017.

Ljetna škola pisanja 2017.

TERMIN.  27. kolovoza – 3. rujna 2017.

MJESTO ODRŽAVANJA: dvorac Stara Sušica, Gorski kotar

Ljetna škola pisanja sedmodnevna je avantura Centra za kreativno pisanje koja se ove godine odvija po sedmi put u dvorcu Stara Sušica u samom srcu Gorskog kotara. U sedam dana polaznici prolaze tridesetosatni program radionica kreativnog pisanja uz mentorirano vodstvo naših voditelja, a u večernjim satima organiziramo različite književne tribine, kvizove, predstavljanja i druženja.

Sedma Ljetna škola pisanja nudi najpopularnije radionice CeKaPea i raznolik književno-zabavni program s renomiranim autorima iz Rijeke, Splita i Zagreba.

Radionicu romana vodi jedan od najtalentiranijih autora mlađe generacije Nebojša Lujanović, radionicu kratke priče najšarmantniji Enver Krivac,  radionicu scenarija sjajna Jasna Žmak, radionicu Otvaranje, poticanje, razvoj kreativnih potencijala vodi jedna od najboljih spisateljica srednje generacije Tatjana Gromača Vadanjel, a radionicu poezije književne legende Branko Čegec i Miroslav Mićanović.

Nakon dnevnog rada u izabranoj radionici, u večernjim satima polaznici će sudjelovati u nizu književnih igara i izazova te okruglim stolovima na kojima će domaći autori i autorice pričati o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Na zatvaranju Ljetne škole, u subotu navečer, održat će se završna produkcija na kojoj će polaznici čitati tekstove koje su stvorili tijekom Ljetne škole.

Iz Ljetne škole CeKaPea izašli su mnogi pisci s vlastitim knjigama i pričama koje su osvajale nagrade na književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su sudjelovali u Ljetnoj školi svoje stvaralačke dane dijele na one prije i poslije Ljetne škole. Jer ima li što magičnije od kasnog ljeta i intenzivnog rada na tekstu u društvu istih književnih entuzijasta u osami Gorskog kotara?

„Od šume, sve se dijeli na prije i Poslije.“
Želimir Periš, Sušačke Kronike

***

CIJENA

  • cijena za prijave do 15. lipnja – 2300 kn
  • cijena za prijave nakon 15. lipnja – 2750 kn 
  • Cijena uključuje šest punih pansiona, četiri obroka dnevno, večeru na dan dolaska i doručak na dan odlaska, kotizaciju za radionice i sve večernje programe

***

SMJEŠTAJ

Kapacitet Dvorca je 110 ležajeva. U Dvorcu je 15 soba koje su razmještene na dva kata zajedno sa sanitarnim čvorovima i tuševima. Dvorac posjeduje kuhinju, blagavaonu, nekoliko društvenih prostorija u kojima se održavaju radionice. Uz Dvorac se nalazi veliko igralište, proplanak sa sjenicom i šetnice.  Kuha se domaća i svježa hrana, a uz klasičnu ponudu nudi se i vegetarijanski menu.

***

Prijave i informacije na info@cekape.com ili telefonom na 01 2431 071, 091 5675 140

 

Ljetna škola se održava u suradnji s Domom mladih Rijeka.

[contact-form-7 id=”4792″ title=”ljetna skola 2017″]