Voditelji ljetne škole 2017.

Voditelji ljetne škole 2017.

Enver Krivac  rođen je 1976. u Rijeci. Njegov pop-kulturom inspiriran roman Ulica Helen Keller (2010) osvojio je Artefakt, lokalnu nagradu za spekulativnu fikciju, a zbirka kratkih priča Ništa za pisati kući o (2013) osvojila je nacionalnu književnu nagradu Prozak i ušla u uži izbor za Europsku nagradu za književnost 2015. godine.

Objavio je zbirku underground-stripova Priče iz Ž+K!(2007). Radi kao skladatelj i producent u glazbenom kolektivu Japanski premijeri, stvarajući glazbu za kazalište i dokumentarce. Producirao je Albumče (2014), književno-glazbeni album riječke kolegice po pisanoj riječi Tee Tulić. Bio je i urednik nekoliko poetskih zbirki.”

Enver Krivac u ljetnoj školi vodi radionicu kratke priče.

Nebojša Lujanović, pisac, esejist, znanstvenik i predavač (1981., Travnik, BiH) diplomirao je komparativnu književnost i sociologiju na Filozofskom fakultetu te politologiju na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Nakon toga doktorirao je iz područja teorije književnosti na Doktorskom studiju književnosti, izvedbene umjetnosti, filma i kulture 2012. Njegovo znanstveno područje interesa obuhvaća suvremene književne teorije, sociologiju književnosti i kulturalne studije iz čega je napisao dvadesetak znanstvenih radova s kojima je gostovao na devet međunarodnih znanstvenih skupova.

Kratke priče i romane objavljuje od početka studija, prvo u periodici (Vijenac, Zarez, Libra libera itd.), a zatim i u ukoričenim oblicima. Zbirka priča S pogrebnom povorkom nizbrdo i roman Godina svinje izlaze u nakladničkoj kući Algoritam (2008. i 2010.), roman Orgulje iz Waldsassena u EPH Liber (2012.), roman Oblak boje kože u Frakturi (2015.) te u CeKaPeu Autopsija teksta, Priručnik za kreativno pisanje (2016.) Pisao je eseje i književne kritike za tjedne novine i Treći program hrvatskog radija. Radio je i kao voditelj knjižare Profil, gdje se detaljno upoznao s cijelim procesom daljnjeg životnog tijeka knjige nakon pisanja, te je uredio tri naslova kao povremeni suradnik manjih nakladnika. Radionice kreativnog pisanja vodi od 2010. a od 2016. kao vanjski suradnik izvodi nastavu iz teorije književnosti i svjetske književnosti na Filozofskom fakultetu u Zenici i u Splitu.

Nebojša Lujanović u ljetnoj školi vodi radionicu proze.

Sanja Kovačević  (Zagreb, 1969.) diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U poslovnoj školi Experta za­vršila je tečaj za upravitelja ljudskih potencijala. Kao glavni scenarist radila je na dramskoj seriji Dobre na­mjere, kao scenarist na humorističkim serijama, te kao asisten­tica izvršnog producenta na nekoliko serija i head editor na jed­noj sapunici. Napisala je niz otkupljenih scenarija i koncepata za dramske TV serijale (Lighthouse, Vlak iskupljenja, Nitko nije otok), filmske scenarije (Zagorkin dnevnik) i TV film (Više od istine). Scenarij za dugometražni film The House je nagrađen nagradom Balkan Film Funda na 51. Thessaloniki Film Festivalu u Solunu i dobio nagradu Mediterranean Film Instituta u Grčkoj. Po scenariju za kratkometražni film Kanal snimljen je film kao dio omnibusa Zagrebačke priče I i uvršten u uži izbor Badalona International Short Film Festivala u Barceloni, 2010. Predavala je Produkcijski menadžment na Studijima za film, TV i nove medije Visoke politehničke škole u Zagrebu. Voditeljica je scenarističkih i televizijskih radi­onica (Akademija dramske umjetnosti, Vukovar film festival, CeKaPe), a radi i kao script-doctor. Napisala je nekoliko izvedenih radio drama, a filmske studije povre­meno objavljuje u Hrvatskom filmskom ljetopisu. Jedna je od osnivača Saveza pisaca izvedbenih djela Hrvatske (SPID). Predavala je sociologiju u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. U izdanju Jesenki&Turk i CeKaPea 2017. je objavila knjigu Kvalitetne TV serije, Milenijsko doba ekrana.

Sanja Kovačević voditeljica je radionice scenarija.

Miroslav Mićanović rođen je 1960. godine u Brčkom. Živio u Gunji. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljuje poeziju, prozu i kritike na radiju, u dnevnim novinama i časopisima. Tekstovi su mu nagrađivani i uvrštavani u različite antologije, izbore, preglede i prevođeni na druge jezike. Sastavio s B. Čegecom pregled hrvatskoga pjesništva osamdesetih i devedesetih “Strast razlike, tamni zvuk praznine” (Quorum, 1995). Autor antologije suvremenoga hrvatskog pjesništva Utjeha kaosa (2006), prevedene na engleski i mađarski jezik. Sudionik hrvatskih i europskih književnih festivala, voditelj radionica poezije i kratke priče. Dugogodišnji je urednik časopisa Quorum i biblioteka u Nakladi MD. Radi u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Živi u Zagrebu.

Objavio: Grad dobrih ljudi, 1984, elektroničko izdanje, 2005; J. Matanović, V. Bogišić, K. Bagić, M. Mićanović, Četiri dimenzije sumnje, 1988; Zid i fotografije kraja, 1989, elektroničko izdanje, 2008; More i prašina (grafike V. Zelenko), 1991; Job / Hiob (grafika F. Vejzović), 1991; Zib, 11998, 22001; B. Čegec, I. Prtenjača, M. Mićanović, Nitko ne govori hrvatski /Personne ne parle croate, 12002, 22003; Trajekt, 2004, Prom (Trajekt), Katowice, 2011; B. Čegec, S. Karuza, M. Mićanović, Tri krokodila, 2005; Zapadni kolodvor, 2006; Jednosmjerna ulica, 2010; Tisoč majhnih sonc na razbitem steklu, Ljubljana, 2011; Dani, 2011; Divji pes, Ljubljana, 2011; Vrt s 1001 žaruljom, 2012; Jedini posao, 2013.

Branko Čegec rođen 22. lipnja 1957. u Kraljevu Vrhu, Vrbovec. Diplomirao Jugoslavenske jezike i književnosti i komparativnu književnost na Filozosfkom fakultetu u Zagrebu.
Uređivao književnost u omladinskim novinama i časopisima Polet i Pitanja.
Od 1995. do konca 1989. glavni urednik časopisa Quorum.
Od 1989. do konca 1990. glavni i odgovorni urednik lista za kulturu Oko.
Godine 2005. pokreće kuću Meandar media kao drugu fazu projekta Meandar. Do danas je njezin direktor i glavni urednik. Godine 1999. izabran je za predsjednika Odbora Goranova proljeća, najveće hrvatske pjesničke manifestacije, na čijem čelu ostaje do jeseni 2007.
Godine 2003. pokreće Centar za knjigu i časopis za knjigu Tema, pri kojima djeluje kao ravnatelj, odnosno glavni urednik.
Objavio je sljedeće knjige: Eros-Europa-Arafat, poezija, Zagreb 1980. (nagrada Goran za mlade pjesnike); Zapadno – istočni spol, poezija, Zagreb 1983; Presvlačenje avangarde, eseji i kritike, Zagreb 1983. (nagrada Sedam sekretara SKOJ-a), Melankolični ljetopis, poezija, Rijeka 1988; Ekrani praznine, poezija, Zagreb 1992, prošireno izdanje 2001; Fantom slobode, eseji, kolumne, članci, Zagreb 1994.; Strast razlike, tamni zvuk praznine (s Miroslavom Mićanovićem), Panorama hrvatskoga pjesništva osamdesetih i devedesetih godina, Zagreb 1995; Nitko ne govori hrvatski/Personne ne parle croate (s Miroslavom Mićanovićem i Ivicom Prtenjačom), izbor iz poezije (dva izdanja), Zagreb 2002; Sintaksa mesečine, izbor iz poezije, Ljubljana 2004; Tamno mjesto, poezija, Zagreb 2005 (nagrada Kočićevo pero); Tri krokodila (sa Senkom Karuzom i Miroslavom Mićanovićem), proza, Zagreb 2005; Nurkanje na zdiv – Ronjenje na dah – Breat-hold Diving, izbor iz poezije, trojezično: makedonski – hrvatski – engleski, Skopje 2010; Zapisi iz pustog jezika, poetska proza/pjesme u prozi, Zagreb 2011; Pokret otpora, članci, Zagreb 2011; Pun mjesec u Istanbulu, poezija, Zagreb 2012 (Nagrada Kiklop za najbolju knjigu poezije); Shopping terapia, izbor, Bratislava 2012; Unatrag, Izbor iz poezije, Zagreb 2014; Surfacing: Contemporary Croatian Poetry (s Mariom Suškom), antologija, Habor Mountain Press, Brownsville, USA, 2014.
Za ukupan prinos suvremenom hrvatskom pjesništvu na Kvirinovim susretima u Sisku 2008. dodijeljena mu je plaketa Sv. Kvirina.
Za knjigu pjesama Pun mjesec u Istanbulu dobio je nagradu Kiklop za najbolju knjigu poezije 2012.
Goranov vijenac za ukupan prinos suvremenoj hrvatskoj poeziji dodijeljen mu je na Goranovu proljeću 2013.
Pjesme su mu uvrštene u tridesetak antologija, izbora i pregleda u zemlji i inozemstvu. Autor je ili koautor više izbora i pregleda hrvatske književnosti (poezije i proze) u zemlji i inozemstvu.

Radionicu poezije vode Miroslav Mićanović i Branko Čegec.

PRIJAVI SE

Ime i prezime

E-mail

OIB

Kontakt telefon

Radionica

Odaberi vrstu smještaja