Festival kreativnog pisanja

Nakon petnaest godina edukacije na području kreativnog pisanja, proznih i poetskih radionica, kao i onih koje su na bilo koji način vezane uz književnost i pisanje, nakon više od tisuću polaznika i polaznica koji su pisali s nama te nakon trinaest predivnih ljetnih i zimskih škola pisanja u dvorcu Stara Sušica, poželjeli smo iskustvo i znanje podijeliti sa svima onima kojima je književnost ljubav i strast, na 1. Festivalu kreativnog pisanja. Festivalom želimo popularizirati edukaciju na području kreativnog pisanja i svake godine na jednom mjestu okupljati vodeća imena hrvatske i regionalne književne scene kao i nove generacije spisateljica i pisaca.

Za mjesto održavanja festivala izabrali smo srednjovjekovni dvorac Stara Sušica u kojem već trinaest godina, ljeti i zimi, sedam dana živimo i pišemo književnost. Sigurni smo da je dvorac na rubu šume idealno mjesto za bilo koji oblik umjetničkog stvaranja i književnih događanja, što svake godine potvrđuju uspješni programi kreativnog pisanja koje u njemu održavamo.

1.Festival kreativnog pisanja održava se od 28. 8. do 2. 9. 2023. U šest festivalskih dana ugostit ćemo neke od vodećih imena hrvatske i regionalne književne scene, spisateljice, pisce, pjesnikinje i pjesnike! Među njima su i voditeljice i voditelji radionica koji su nam u šesnaest CeKaPeovih godina znanjem, profesionalnošću pomogli da stvorimo jedini centar u kojem se provodi sustavna i cjelovita edukacija kreativnog pisanja iz koje je sada izrastao i festival.

Razgovarat ćemo o književnosti, pisanju, knjigama, prozi, poeziji, književnoj kritici, procesu rada na tekstu, dobrim, ali i teškim danima samoće u kojima tekst nastaje.