Radionice ljetne škole 2017.

Radionice ljetne škole 2017.

Radionica PROZE 

Radionica proze zamišljena je tako da pokriva prostor koji ostaje nakon formiranja radionice kratke priče, ali na kojoj su također dobrodošli i kratkopričaši. Polaznici koji su skloniji dužim proznim formama razlikuju se dalje u dvije skupine: oni koji imaju roman tek u razradi kao ideju i oni koji su već počeli s njegovim pisanjem. Tako će se radionica većinom biti fokusirana na arhitekturu teksta u smislu pažljivog osmišljavanja složenih i opsežnih proznih tekstova. Uz praktični dio ispunjen vježbama za ovladavanje određenih segmenata teksta i uputama za izbjegavanje najčešćih grešaka, znatan dio radionice otpada i na teorijsku razradu uz grupnu diskusiju kako bi se praksa usvojila s razumijevanjem. Budući da je dio teorije i vježbi univerzalan za prozu općenito, pa tako i za kratku priču, radionica nudi nešto novo i onima koji su skloniji kraćim formama. Ukoliko netko od polaznika ima pripremljen ili djelomično razrađen roman, ovo je iznimna prilika za dobiti mišljenje i savjete za poboljšanje teksta kroz individualne razgovore nakon grupnih satova (u tom slučaju je potrebno poslati tekst na mail tjedan dana prije početka radionice).

Voditelj: Nebojša Lujanović

 

Radionica KRATKE PRIČE

Radionica nudi odgovor na pitanje kako nastaje kratka priča, govori o tome tko je njezin pripovjedač. Polaznicima se nudi upoznavanje tematsko-motivskog prostora kratke priče kroz zadane vježbe. Program obuhvaća i upoznavanje s jezikom i pričanjem u svakodnevici, daje uputstvo kako kratku priču pisati – kako je čitati. Saznajte može li kratka priča biti: riječ, rečenica.

Voditelj: Enver Krivac

 

Radionica POEZIJE

Radionica nudi polaznicima program otkrivanja što je to lirika, koje su njezine rodne posebnosti. Kroz upoznavanje jezika lirike, lirskih tema i motiva, tradicionalnih lirskih oblika, lirike u moderno doba pa sve do pjesničkih figura – polaznici će teoretski i praktično proći program radionice poezije koja će im pomoći u realizaciji vlastitog stvaralaštva i analizi pjesama, svojih i kolega u grupi. Imate dara, želite vidjeti kako drugi čuju vašu poeziju – dajte šansu ovoj radionici.

Voditelji: Miroslav Mićanović i Branko Čegec

 

Radionica SCENARIJA

Radionica nudi program koji će polaznicima omogućiti realizaciju ideje scenarija za kratki film.
Forma filmskog scenarija je specifičan oblik kojeg je, uz malo truda, mašte i volje, moguće savladati. Polaznici će tijekom radionice proći sve korake u procesu pisanja za film – od sinopsisa preko scenosljeda do konačnog scenarija, te kroz niz praktičnih vježbi razviti vlastiti potencijal za promišljanje i stvaranje filmskih priča. Osim upoznavanja s konkretnim spisateljskim procedurama razvijenim u scenarističkoj literaturi, naglasak će biti na učenju iz konkretnih primjera kao i razmjeni ideja među polaznicima. Cilj je da svaki od polaznika svoju početnu ideju za kratki igrani film, uz pomoć mentora, pretvori u jasno strukturirani predložak za snimanje.

Voditeljica: Sanja Kovačević

PRIJAVI SE

Ime i prezime

E-mail

OIB

Kontakt telefon

Radionica

Odaberi vrstu smještaja