Zoran Krušvar

Zoran Krušvar

Zoran Krušvar (1977) diplomirao je Psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci pa magistrirao Marketing na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Bavi se novinarstvom u području kulture te vodi razne kulturne projekte. Voditelj je riječkog ogranka Hrvatskog društva pisaca.

Za časopis Teklić pisao je ljubavne priče pod pseudonimom David Šnajder. Od 2008. do 2012. godine u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka i Udrugom mladih Akcija, organizirao je i vodio literarnu radionicu za djecu i mlade “Laboratorij fantastike”. U sklopu tog projekta uredio je dvije zbirke kratkih priča polaznika radionice.

Urednik je zbirke priča raznih autora “Kamovo novo ruho” te romana Zorana Žmirića “Snoputnik”.

Objavio je zbirke kratkih priča “Najbolji na svijetu” (Mentor, 2004) i “Zaljubljeni duhovi” (VBZ, 2011), romane za djecu “Zvijeri plišane” (Knjiga u centru, 2008) i “Poduzmi nešto” (ICR, 2011) te romane za odrasle “Izvršitelji nauma Gospodnjeg” (Mentor, 2007) i “Kamov se vraća kući” (Mentor, 2010). Osvojio je četiri nagrade “Sfera”, jednu nagradu “Artefakt”, a roman “Izvršitelji nauma Gospodnjeg” zauzeo je prvo mjesto na listi top 10 fantasy/sf knjiga izdanih u Hrvatskoj 2007. po izboru “Fantasy Hrvatska” portala. Radovi su mu prevođeni na engleski, poljski, rumunjski i francuski.

Trenutno radi na kolaborativnom romanu “Flumen obscura” u spisateljskom kolektivu “Fluminati”, kojeg sačinjava ukupno sedam autora.