Voditelji radionica pisanja – Nebojša Lujanović i Miroslav Mićanović

Voditelji radionica pisanja – Nebojša Lujanović i Miroslav Mićanović

Na radionicama pisanja učenici i učenice će kroz motivacijske vježbe, zadane teme, zajednički rad i voditeljevo usmjeravanje pisati poeziju, kratke priče, dramatizaciju, blogerske zapise. Smatramo da je pisanje vještina koja se vježbom, konstruktivnom kritikom i kontinuiranim radom može naučiti i da mladima treba dati priliku da se kreativno izražavaju i van ustaljenih, unaprijed zadanih formi zadaćnica. Voditelji radionica pisanja su Nebojša Lujanović u Islamskoj gimnaziji dr. Ahmeda Smajlovića i Miroslav Mićanović u Tehničkoj gimaziji Nikole Tesle u Vukovaru. Tekstove proizašle na radionicama pisanja uvrstit ćemo u brošuru koju CeKaPe izdaje na kraju projekta, a koju će u prosincu učenici zajedno s autorima i voditeljima predstaviti na završnom susretu u Dvorcu Stara Sušica u Ravnoj Gori.

*

Nebojša Lujanović rođen je 1981. u Novom Travniku (BiH). Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti, te sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirao 2012. iz područja teorije književnosti. Bavi se pisanjem, znanstvenim radom i trčanjem maratona. Živi u Splitu.

Lujanović je autor brojnih pripovjedaka, eseja, putopisa, književnih recenzija i znanstvenih radova, a radovi su mu objavljivani u domaćim i inozemnim, književnim i stručnim, časopisima. Dosad je objavio sljedeća prozna djela – roman ‘Stakleno oko’ (Parnas, 2007.), zbirku priča ‘S pogrebnom povorkom nizbrdo’ (Algoritam, 2008.), roman ‘Godina svinje’ (Algoritam, 2010.), roman ‘Orgulje iz Waldsassena’ (EPH-Liber, 2011.), roman ‘Oblak boje kože’ (Fraktura, 2015.) i priručnik za kreativno posanje ‘ Autopsija teksta’ (CeKaPe, 2016.)

*

Miroslav Mićanović rođen je 1960. godine u Brčkom. Živio u Gunji. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljuje poeziju, prozu i kritike na radiju, u dnevnim novinama i časopisima.

Tekstovi su mu nagrađivani i uvrštavani u različite antologije, izbore, preglede i prevođeni na druge jezike. Sastavio s B. Čegecom pregled hrvatskoga pjesništva osamdesetih i devedesetih “Strast razlike, tamni zvuk praznine” (Quorum, 1995). Autor antologije suvremenoga hrvatskog pjesništva Utjeha kaosa (2006), prevedene na engleski i mađarski jezik. Sudionik hrvatskih i europskih književnih festivala, voditelj radionica poezije i kratke priče. Dugogodišnji je urednik časopisa Quorum i biblioteka u Nakladi MD. Radi u Agenciji za odgoj i obrazovanje. Živi u Zagrebu.