Vikend radionica „Kako (pro)čitati knjigu“

Vikend radionica „Kako (pro)čitati knjigu“

Vikend radionica književne kritike Kako (pro)čitati knjigu intenzivni je tečaj profesionalnijeg razgovora o pročitanim knjigama i pisanja književne kritike. Tijekom trodnevnog vikend druženja u radionici polaznici će kritički obraditi 3 zadane knjige iz domaće i strane prozne produkcije, o kojima će unaprijed pripremiti svoje kritičke tekstove. Uz mentorstvo voditeljice radionice i interaktivnim radom u malim skupinama polaznici će provjeriti svoje stavove iznesene u tekstovima, kao i naučiti kako uobličiti svoje radove u tekst koji zadovoljava osnovne zakonitosti medijske književne kritike.

Na predlošku odabranih naslova voditeljica će s polaznicima osvijetliti određene elemente na koje treba obratiti pozornost želimo li da stav o pročitanom bude nešto više od impresije. Odnos sadržaja (fabule) i forme (kako je djelo napisano), pripadnost određenom žanru, pripovjedač, likovi i ostali pripovjedni elementi bit će analizirani pojedinačno i u cjelini kako bi se s polaznicima ‘izvježbala’ neka vrsta profesionalnijeg čitanja.
Intenzivni vikend tečaj pisanja književne kritike namijenjen je onima koji se žele okušati u pisanju književne kritike, ili to već čine, kao i onima koji žele sudjelovati u svojevrsnom čitateljskom klubu u kojem će vikend provesti razgovarajući i procjenjujući knjige koje su pročitali.

[author] [author_image timthumb=’on’]http://cekape.com-content/uploads/et_temp/Jagna-69633_199x200.jpg[/author_image] [author_info]voditeljica radionice: Jagna Pogačnik[/author_info] [/author]