Ljetna škola pisanja 2016.

Ljetna škola pisanja 2016.

23.8.2016.

Davor Mandić

Pulsko-riječki književnik, kritičar i kolumnist Novog lista te rocker i alternativac po vokaciji, u svijet knjiženosti ušao je zbirkom poezije Mostovi, a sjajnom zbirkom priča Valjalo bi me zamisliti sretnim dokazao da u njoj ima namjeru još dugo ostati. Grozi se pisanja bilješke o piscu, ali nikada se ne grozi  pričanja o kulturi i književnosti te je svaki njegov javni nastup doživljaj koji se ne propušta.

 

25.8.2016.

Tea Tulić i Enver Krivac

Riječku književnu scenu predstavljaju dvoje mladih, svestrano talentiranih, nagradom Prozak nagrađenih RiLitovaca, Tea Tulić i Enver Krivac. Pišu sjajno,  književnost i glazbu spajaju u glazbeno-scenske performanse, a spoken word album „Albumče“ njihov je zajednički album objavljen u suradnji s glazbenim kolektivom Japanski premijeri.

 

26.8.2016.

Odvalimo se poezijom pod vedrim nebom Balature

Poeziju čitaju i o poeziji pričaju: Sanja Baković, pjesnikinja iz Zagreba, Andrea Žic Paskuči, Julijana Plenča, Bojana Guberac, polaznici radionice poezije u Rijeci i gošća iznenađenja.

 

 

27.8.2016.

Završna produkcija polaznika Ljetne škole pisanja 2016.

Tekstove nastale na ljetnoj školi pisanja čitaju polaznici, a ljetnu školu zatvaramo uz tekstove njihovih voditelja, Zorana Žmirića i Renata Baretića.