Večernje tribine na Platku

Večernje tribine na Platku

Već petu godinu zaredom Centar za kreativno pisanje (CeKaPe) organizira Ljetnu školu pisanja u zadnjem tjednu kolovoza u šumama Gorskog kotara. Polaznici tjedan dana pišu, čitaju i stvaraju uspješne tekstove, a renomirani voditelji im pritom pomažu stručnim vodstvom i savjetima.

Ovogodišnja Ljetna škola pisanja održat će se od 22. do 29. kolovoza 2015. na Platku, brdu iznad Rijeke, u  planinarskom domu Mali dom Sušak, koji pruža savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja.

Radionicu proznog pisanja, nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha i ove godine vodi  sjajan pisac i voditelj radionica kreativnog pisanja u Splitu i Zagrebu, Nebojša Lujanović, a scenaristica, sociologinja i voditeljica radionice scenarija u Zagrebu, Sanja Kovačević pisat će s polaznicima scenarije za kratki film.

U večernjim satima i ove će se godine održati niz književnih tribina i to redom:

U ponedjeljak, 24.8. predstavljamo Nebojšu Lujanovića i njegov novi roman Oblak boje kože.

U utorak, 25.8. Alen Kapidžić  i  polaznica njegove radionice e-samizdata, Tea Rukavina iz Rijeke, razgovaraju o e-knjizi i kako je objaviti.

A u srijedu, 26.8. dolaze sjajni, zanimljivi riječki autori – Zoran Žmirić i Davor Mandić. Razgovarat ćemo o književnosti, pisanju, riječkoj radionici Novinarstvo u kulturi i naravno njihovim knjigama, Žmirićevoj zbirci poezije, Zapisano metkom i Mandićevoj zbirci priča, Valjalo bi me zamisliti sretnim.

Četvrtak, 27.8. rezerviran je za CeKaPe-ove spisateljske snage, Jelenu  Zlatar koja predstavlja svoje objavljene knjige, Odjavnu kartu i Slijepu točku, a Denis Špičić neobjavljenu zbirku priča Ružno o ljubavi, lijepo o mrtvima. Gost je mladi slovenski autor, Samo Petančič.

«Iz naše šume izašli su mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na mnogim  književnim natječajima u cijeloj regiji. A svi koji su imali sreću sudjelovati u Ljetnoj školi svoje stvaralačke dane dijele na prije i poslije šume jer šuma je iskustvo koje mijenja!”, kaže voditeljica CeKaPea, Sanja Vučković.

Još se uvijek stignete prijavite i pojaviti te doživjeti jedinstvenu književnu avanturu! Prijave traju do 21. kolovoza na cekapecentar@gmail.com ili 091 5675 140.