Uspješno održana 5. ljetna škola na Platku

Uspješno održana 5. ljetna škola na Platku

U idiličnom planinarskom domu Mali dom Sušak, na Platku, održana je peta ljetna škola pisanja. Od 22.8. do 29.8. polaznici su na radionici proze, s voditeljem Nebojšom Lujanovićem pisali i radili na svojim tekstovima. Intenzivan dnevni raspored s prijepodnevnim i poslijepodnevnim radionicama, aktivno sudjelovanje polaznika u analizi tekstova te njihova kreativnost, rezultirali su sjajnim pričama koje su polaznici čitali na završnoj produkciji u petak, 28.8.2015.

A da ne bi sve bio samo intenzivan rad, u večernjim je satima polaznicima, ali i svim ostalim zainteresiranima, upriličen program na kojem su imali izvrsnu priliku susresti se s poznatim književnicima. U večernjim programima sudjelovao je Nebojša Lujanović koji je predstavio svoj novi roman Oblak boje kože te sjajni riječki pisci, Zoran Žmiriž, Davor Mandić i Alen Kapidžić. Davor Mandić i Alen Kapidžić voditelji su riječkih radionica – novinarstvo u kulturi i e-samizdat, te je to ujedno bila prilika da predstave i svoje radionice, koje će se i ove godine održavati u Rijeci.

Uz riječke pisce, gosti večernjih programa bili su i mladi CeKaPe-ovi autori, Denis Špičić i Jelena Zlatar. Slovenski autor fantasy romana, koji je već četiri godine polaznik ljetnih škola pisanja, predstavio je svoja dva fantasy romana, Anor Kath – put čarobnjaka.

Ljetna škola pisanja još jednom je dokazala da je iskustvo pisanja u izolaciji neprocjenjivo, a sedmodnevni intenzivan rad na tekstovima mnogima je otvorilo vrata u svijet književnosti u kojem je i njihova knjiga pronašla put do čitatelja.