Upisi u riječke radionice kreativnog pisanja

Upisi u riječke radionice kreativnog pisanja

Nakon osam godina radionica kreativnog pisanja u Zagrebu, ulazimo u drugu godinu riječkih radionica. Prvu smo godinu uspješno završili s radionicom poezije, kratke priče i e-samizdata, a drugu nastavljamo s novim radionicama, novim programima i sjajnim riječkim piscima.

CeKaPe i riječki pisci, Kristina Posilović, Zoran Žmirić, Zoran Krušvar, Alen Kapidžić  i filmski kritičar Dejan Durić, pozivaju sve  koji pišu ili žele pisati, a do sada nisu imali prilike ili možda hrabrosti, da se prijave na radionice kratke priče, poezije,filmske kritike i e-samizdata.

Radionica kratke priče ove je godine dobila voditeljsko pojačanje. Uz Zorana Krušvara, ove godine sezonu otvara riječki pisac, Zoran Žmirić. Počinjemo u ponedjeljak, 26.10. u 19.00 sati.

Radioinicu poezije nastavljamo s Kristinom Posilović. Prošlogodišnja grupa uspješno je završila radionicu javnim čitanjem svojih pjesama, a u pripremi je zajednička zbirka njihove poezije poeTRI.

Na vikend radionici e-samizdata Alen Kapidžić, još jedan sjajan riječki pisac naučit će polaznike  kako objaviti  knjigu  na distribucijskoj platformi Smashword.

A one koji filmove vole više od pisanja, Dejana Durić, profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci i filmski kritičar upoznat će  s ulogom i značenjem filmske kritike u kontekstu filmske umjetnosti i industrije i osposobiti  za samostalno promišljanje o filmskome djelu i pisanje filmske kritike.

Od ove godine, uz radionice, pripremamo i tematska predavanja kao i razgovore s poznatim piscima i zanimljivim osobama riječke književne i kulturne scene.

Mi znamo da nas čeka još jedna sjajna godina pisanja, čitanja i uživanja u književnosti i želimo to podijeliti s vama!

Prijavite se što prije i doživite jedinstveno književno iskustvo!