Radionica kratke priče

Radionica kratke priče

Odlazimo na more i s velikim veseljem predstavljamo Nebojšu Lujanovića.

Nebojša je voditelj splitskih radionica kreativnog pisanja koje organizira Kuća kreativnog pisanja iz Splita, a u ljetnu školu dolazi prvi puta.

Tko je Nebojša Lujanović?

Rođen je 1981. godine u Novom Travniku (BiH). Živi u Splitu i radi kao viši predavač na Filozofskom fakultetu. Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti te sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na istom je i doktorirao 2012. godine iz područja teorije književnosti. Autor je brojnih pripovijedaka, eseja, putopisa, književnik recenzija i znanstvenih radova. Radovi su mu objavljivani u domaćim i inozemnim književnim i stručnim časopisima. Bavio se kratko uređivanjem knjiga, selekcijom tekstova, te organiziranjem promocija i prezentacijom književnika. Dosad je objavio sljedeća prozna djela: roman „Stakleno oko“ (Parnas, 2007.), zbirku priča „S pogrebnom povorkom nizbrdo“ (Algoritam, 2008.), roman „Godina svinje“ (Algoritam, 2010.) i roman „Orgulje iz Waldsassena“ (EPH-Liber, 2011.).

Da ne ostane sve samo na kratkoj bilješci, prije no što se prijavite za radionicu kratke priče,pročitajte sjajan intervju s Nebojšom, objavljen na portalu Moderna vremena.

http://www.mvinfo.hr/izdvojeno-razgovor-opsirnije.php?ppar=7785

Kada to pročitate, odmah krenite s čitanjem njegovih knjiga, zbirku priča ostavite za kraj, da zapamtite sve priče prije radionice:)