Ljiljana Matković; Never Mind

Ljiljana Matković; Never Mind

18,45  (140,00 kn)

Nakladnik: Centar za kreativno pisanje

188 stranica, meki uvez s klapnama

ISBN 978-953-8019-32-6

Cijena: 19 eura

Kategorija:

Opis

Roman Never Mind, Ljiljane Matković strašna je, gotovo nevjerojatna priča, svjedočanstvo života u jednoj od tih „kuća“. Kada stvarnost postaje okrutnija od fikcije nastaje roman koji prati i opisuje tri godine života Fione i Tare i njihove djece Sarah i Kierana.

Ljiljana Matković je u ovom sjajnom, potresnom romanu ispričala njihovu priču u koju je poput strpljive čipkarice upisala sve crne niti njihovih života u kući u kojoj su jedino zidovi zajednički onima koje se zovu dom. Priča je to o fizičkom, psihičkom i seksualnom zlostavljanju, iscrpljujućem, gotovo cjelodnevnom radu u zagušljivim praonicama rublja, priča o dubokoj samoći, izoliranosti, čežnji za slobodom i nemoći da do nje dođeš.

Ali, to je i priča o prijateljstvu, majčinstvu i bezuvjetnoj ljubavi prema djeci, koja su imala sreću da se ne završe u statistikama povjesničara i stranicama Irish Timesa. Priča je to i o nadi, vjeri u nemoguće, otporu, hrabrosti i snazi koje su nam Fiona i Tara ostavile kao upozorenje, ali i zalog da svi zajedno, kao što autorica na kraju knjige poručuje: ovaj svijet učinimo boljim i ljepšim mjesto.

Sanja Vučković, urednica