Predstavljanje zbornika radova ljetne škole

Predstavljanje zbornika radova ljetne škole


U subotu 12.11.2011. u prostoru kluba Gnijezdo u Zagrebu je predstavljena zbirka priča Sušičke kronike. Sušičke kronike su zbornik radova nastalih ljetos na radionicama Centra za kreativno pisanje u Staroj Sušici. Priče, drame i scenariji objavljeni u zborniku djela su nastala na radionicama ili direktno inspirirana doživljajima iz sedmodnevne literarne kolonije u srcu Gorskog kotara.

Među 22 autora u knjizi je mjesto našao i značajan udio eminentnih i nagrađivanih književnih imena iz Hrvatske i Slovenije: Vesna Lemaić, Miroslav Mićanović, Andrej Blatnik, Roman Simić Bodrožić i Marinko Koščec.

Osim sadržajem, knjiga se odlikuje i različitim pristupom objavi. Jeftina niskobuđetna knjižica prva je u nizu izdanja nakladnika udruga Parampion i CeKaPe, kojima se želi povećati vidljivost novih i alternativnih imena hrvatske književne scene.

Predstavljanje knjige prošlo je u vrlo ležernom i zabavnom okruženju. Čitani su tekstovi iz zbornika, ali i izvodile predstave po dramskim tekstovima iz zbornika, a cijelu je večer dodatno obogatio glumac Siniša Ružić koji je na gitari izveo nekoliko šansona.