Predstavljanje zbirke “Plovna mjesta” Sanje Baković u Splitu

Predstavljanje zbirke “Plovna mjesta” Sanje Baković u Splitu

Pjesnička večer – predstavljanje zbirke “Plovna mjesta” Sanje Baković
Gradska knjižnica Marka Marulića, Ulica slobode 2, četvrtak, 11. svibnja, u 18.30 sati

Sudjeluju: voditeljica večeri spisateljica Nada Topić, voditeljica Centra za kreativno pisanje u Zagrebu Sanja Vučković, autorica Sanja Baković

U pjesničkoj večeri sa Sanjom Baković govorit će se i čitati poezija te predstaviti njezina zbirka poezije “Plovna mjesta”, koja je prošle godine objavljena u nakladi Centra za kreativno pisanje (CeKape) u Zagrebu. S autoricom će razgovarati spisateljica, pjesnikinja i znanstvenica Nada Topić, a o iskustvo nastanka knjige i procesu pisanja kroz radionice kreativnog pisanja govoriti će i Sanja Vučković, voditeljica CeKaPea.
*
Sanja Baković rođena je u Splitu 20. studenog 1976. Rodom je iz Bola na Braču, po zanimanju novinarka. Završila je studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, sada je na doktorskom studiju Etnologije i kulturne antropologije u Zagrebu.
“Plovna mjesta” je njezina prva knjiga poezije, objavljena 2016. godine u izdanju zagrebačkog Centra za kreativno pisanje u Zagrebu. Sanja Baković članica je pjesničkog kružoka G-rupa koji već pet godina djeluje pod mentorstvom pjesnika i nakladnika Branka Čegeca, a kružok je nastavak pjesničke radionice koja je svoj rad započela u Centru za kreativno pisanje 2012. godine. Autorica je osmislila projekt “Odvalimo se poezijom”, u kojem na svojem Facebook profilu svakodnevno objavljuje poeziju različitih autora, te povremeno vodi pjesničke tribine pod istim imenom.
U procesu je širenje projekta s ciljem promocije poezije.