PiČi s Karmelom Špoljarić

PiČi s Karmelom Špoljarić

U četvrtak, 30. ožujka u 18 sati u Knjižnici Vladimira Nazora (Vodovodna 13, Zagreb) tribina PiČi ugošćuje Karmelu Špoljarić, književnicu i voditeljicu vikend radionice kreativnog pisanja “Kako početi”.

*

U drugoj sezoni susreta s gostima književnicima i publikom koja se aktivno uključuje, dajemo priliku svim posjetiteljima koji to žele da s gostom književnikom  razgovaraju o pisanju, a potom pročitaju i vlastite književne tekstove. U prijateljskoj, opuštenoj atmosferi razgovaramo o tekstovima te provodimo poticajne vježbe kreativnog pisanja.

*

Tribinu organizira Knjižnica Vladimira Nazora u suradnji s CeKaPeom.

***

Karmela Špoljarić rođena je 1967. Zagrebu. Diplomirala je kroatistiku i južnoslavenske filologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirala je na poslijediplomskom znanstvenom studiju književnosti. Piše prozne i dramske tekstove. Pripovijetke objavljuje od na radiju i po književnim časopisima.

Za tinejdžersku dramu “Nula kuna po minuti” dobila je nagradu hrvatskog Ministarstva kulture „Marin Držić“ 2011. 2013. objavila je roman „Nije ovo Twin Peaks“ za koji je dobila nagradu Društva hrvatskih književnika (DHK) „Slavić” i zbirku priča „Pazi što ćeš poželjeti“.  2014. objaviljuje roman „Major Tom“.

Uz pisanje, autorica vodi i razvija svoje autorske projekte –  Dopisnu radionicu kreativnog pisanja „Kako početi“  i  „Bajkanje – putujuću radionicu pisanja bajki“. Osmislila je i „Izložbu priča“, tekstualno-vizualni projekt koji putuje Hrvatskom.