Jasenka Begić: Odličan copy je malo umjetničko djelo

Jasenka Begić: Odličan copy je malo umjetničko djelo

S Jasenkom Begić, voditeljicom radionice copywritinga, razgovarali smo o radu u CeKaPeu i specifičnostima pisanja „prodajnog“ teksta. Od ovog upisnog ciklusa Jasenka radionicu vodi zajedno s Nikolom Slamićem. Upisi za radionicu su u toku!

 

jasenka-slika-e1473851752909

Koliko dugo vodiš radionice u CeKaPeu?

Radionice u CeKaPeu vodim gotovo godinu dana – početkom ove godine počela sam raditi s tada svojom prvom službenom grupom.

Možeš li nam u kratkim crtama približiti koncept radionice copywritinga?

Radionica copywritinga je usmjerena na osnove pisanja „prodajnog“ teksta, odnosno stvaranja tekstova namijenjenih tržišnim komunikacijama. Svaki je novi sat podijeljen u dva dijela – dok u prvom prolazimo teoretski dio važan za taj sat, u drugom vježbamo, pišemo, pišemo, analiziramo i isprobavamo različite tehnike.

Cilj svake radionice je igrati se s jezikom i komunikacijskim modelima, do maksimuma isprobavati maštu i jezične granice te otkrivati različite trikove i strategije koji nam pomažu da u stvaranju novih misli i koncepata budemo „što kreativniji“.

Može li „prodajni“ tekst u isto vrijeme imati i umjetničku vrijednost?

Svakako, odličan copy i jest malo umjetničko djelo!

Tko su najčešće polaznici i polaznice radionica copywritinga, postoji li uopće neki prepoznatljiv „uzorak“?

Radionicu copywritinga pohađa zaista vrlo šarolik spektar osoba – studenti, srednji i mali poduzetnici koji sve moraju raditi sami, pa tako i copywriting, više ili manje iskusni marketingaši, oni koji žele raditi na razvijanju svoje jezične kreativnosti i copywriting vide kao dobar početak… Do sada nije bilo pravila tako da su svi više nego dobrodošli!

Podijeli s nama neki CeKaPeovski trenutak koji ti se urezao u sjećanje :)!

Posebnih trenutaka je zaista uvijek mnogo, tako da nikako ne mogu izdvojiti samo jedan! Ipak, ono što mi je uvijek posebno drago i što će me zauvijek veseliti jest kada netko tko je do ove radionice vrlo malo (ili čak nikada!) razmišljao o tome na koje se sve načine može igrati s jezikom, otkrije sve čari pisanja, istraživanja i izražavanja te u potpunosti promijeni način kako je do sada gledao/gledala na jezik i komunikaciju. Tada znam da je radionica ispunila svoje ciljeve :)!