Galovićeva jesen – kulturna manifestacija i natječaj za kratku priču

Galovićeva jesen – kulturna manifestacija i natječaj za kratku priču

Galovićeva jesen u devetnaestogodišnjem je postojanju izrasla u kulturnu manifestaciju prepoznatu diljem države i zasigurno je jedan od poznatijih simbola grada Koprivnice. Svim polaznicima škole kreativnog pisanja je posebno zanimljiva zbog natječaja za roman i neobjavljenu kratku priču.

 
 
Tekst natječaja:
[box]

GRAD KOPRIVNICA

i

DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA

PODRAVSKO-PRIGORSKI OGRANAK

raspisuju

NATJEČAJ

za Književnu nagradu „FRAN GALOVIĆ“

I.

1. Nagrada se dodjeljuje za najbolju knjigu zavičajne tematike, bez obzira na književni žanr, pisanu hrvatskim jezikom – što, kaj ili ča narječjem. Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa.

2. Natjecati se mogu nakladnici ili pojedinci s prvim izdanjima knjiga koje su objavljene u vremenu od lipnja 2011. do kraja lipnja 2012.

3. Tri (3) primjeraka knjige poslati na adresu: GRAD KOPRIVNICA, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Zrinski trg 1/I, 48000 Koprivnica – s naznakom: za Nagradu „Fran Galović“.

4. Nagrada će autoru biti uručena na svečanosti zatvaranja Festivala književnosti 19. „Galovićeve jeseni“ u Koprivnici krajem listopada 2012.

II.

1. Nagrada se dodjeljuje za najbolju neobjavljenu kratku priču na temu identiteta, pisanu jednim od narječja hrvatskog jezika.

2. Dodjeljuju se tri nagrade: prva (1.), druga (2.) i treća (3.), a sastoje se od diplome i novčanog iznosa.

3. Neobjavljenom pričom smatra se ona koja još nije ni na koji način dana na uvid javnosti (putem tiskanih ili elektroničkih medija, uključujući i internet).

4. Priča može biti do 3 kartice teksta.

5. Priču pod šifrom treba poslati do kraja lipnja 2012. na e-mail adresu:
drustvene.djelatnosti@koprivnica.hr
Mail treba sadržati priču, šifru, puno ime i prezime, telefon i adresu autora.

6. Nagrade će autorima biti uručene na svečanosti zatvaranja Festivala književnosti 19. „Galovićeve jeseni“ u Koprivnici krajem listopada 2012.

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Festivala književnosti „Galovećeva jesen“ 2012.
[/box]