Jelena Jindra

About: Jelena Jindra

[ratings id="10346"]
  • Role :
  • Website :
  • Experience :
  • Specialist in :

JELENA JINDRA, rođena 1972. u Rijeci, diplomirala je novinarstvo 1996. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Za vrijeme studija sudjelovala je u pokretanju fakultetskog magazina «Puls» (s Antom Perkovićem, Ivanom Dragičević, Tomislavom Klauškim, Marijanom Grbešom, Milanom Majerovićem – Stilinovićem, Marom Pitarevićem), objavljuje  filmske kritike i radi kao novinarka u Gradskoj rubrici Večernjeg lista. Od 1996. kada se pokreće TV Mreža, uči se televizijskom novinarstvu kod urednika i novinara Siniše Svilana.

Od 2000 do 2011. pararelno piše za tada vodeći politički tjednik  Globus i radi kao novinarka u Programu za kulturu HTV-a, najdulje u emisiji Pola ure kulture urednice Branke Kamenski.

Od 2012. i pokretanja HTV3 – kanala specijaliziranog za kulturu, obrazovanje i znanost, uređuje i vodi talk showove “Emisija”, «A-forum» i najpoznatiji “Treća runda” – tjedni polemični talk-show koji autorski i voditeljski ostvaruje u suradnji s vrhunskim tv-urednikom i novinarom Domagojem Novokmetom. Uoči projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture autorski potpisuje šestodjelni reportažni serijal “EPK za početnike” za HRT. Na neprofitnom portalu H-alter glavnog urednika Tonija Gabrića tijekom 2021. objavljuje serijal istraživačkih novinarskih članaka «Sustav za zaštitu ili za zlostavljanje djece?» o upotrebi i zloupotrebi kvaziznanstvenog pojma «otuđenje od roditelja» u hrvatskom sustavu za zaštitu djece. Za taj rad ulazi u finale nagrade Hrvatskog novinarskog društva  za Novinara/ku godine 2021.  I u konkurenciji s Dankom Derifaj, Ilkom Čimićem i Borisom Dežulovićem osvaja zadnje mjesto.

 

Radionica:

Istraživačko novinarstvo