Što je čitatelj htio reći – književni kružok

Što je čitatelj htio reći – književni kružok

Što je čitatelj htio reći – književni kružok

Termin: ponedjeljak, od 17.00 do 19.15

Fond sati: 30 školskih sati

Trajanje: 10 tjedana

Cijena: 250 eura

ŠTO JE ČITATELJ HTIO REĆI

Književni kružok

 

Čitanje mnogima od nas predstavlja jedno od najvažnijih životnih iskustava i najvećih zadovoljstava, a određena nas književna djela dotaknu toliko da svoje dojmove želimo podijeliti s drugim čitateljima i vidjeti na koji način su ih oni doživjeli.
Na ovoj radionici polaznici čitaju, komentiraju, promišljaju i analiziraju zadana književna djela (kao i djela po vlastitom izboru) te uz pomoć voditeljice svoja razmišljanja oblikuju u eseje koje dijele s ostalima.
Svakom zadanom knjigom bavit ćemo se dva termina tako da će se na kraju obraditi pet knjiga, s tim da će se o knjizi raspravljati jedan termin usmeno, a drugi će biti rezerviran za pisane radove, kratke osvrte o knjizi.
Uz to, polaznici će imati i slobodu odabrati kjige po vlastitom izboru te kroz semestar raspravljati i pisati i o njima.
Cilj radionice je oblikovati kritičko promišljanje o pročitanome, kao i tekstualno ga predočiti, no također i naučiti sagledavati književno djelo iz više perspektiva te otkrivati nove slojeve kao i proširiti mogućnosti vlastite interpretacije.
Kroz radionicu će se također upućivati polaznike i na različite književne osvrte, kritike, eseje i književna djela kako bi stekli nova znanja te se time i njihov horizont bavljenja književnošću proširio.
Radionica je namijenjena svima koje zanima iskustvo rasprave, kritičkog promišljanja i pisanja o knjigama u interaktivnom i dinamičnom okruženju, kao i susret s različitim ili sličnim mišljenjima i širenje svog znanja o literaturi i književnosti.

Voditeljica: Jelena Zlatar Gamberožić