Tihana Mujkić, Još jedan krug na karuselu

Tihana Mujkić, Još jedan krug na karuselu

16,59  (125,00 kn)

Kategorija:

Opis

Zbirka priča Još jedan krug na karuselu vodi nas u čudesan prostor u kojima obitavaju neobični i marginalni likovi
o kojima dosad možda nismo razmišljali, ali nakon prvijenca Tihane Mujkić nećemo moći prestati. Autorica nas
neprestano iznenađuje, kako nesvakidašnjim situacijama tako i nepredvidivim obratima i rubnim mjestima u kojima se njezini (anti)junaci nalaze. Živopisni opisi, skrivene poruke, trenuci boli, izmještenosti i iščašenosti, pomaknutost perspektive kroz koju, tiho, kao kroz tulipane, prolazimo kroz ovu zbirku, navode nas na jedan od zaključaka: previše je kopala kako bi susrela samu sebe. Ili prema riječima velikog O. Wildea: „Oni koji gledaju ispod površine, čine to na vlastitu odgovornost.“ Autorica je preuzela tu odgovornost podastirući nam sve ono što je pronašla u svom dubinskom istraživanju tamnih i zastrašujućih strana ljudske prirode, no i apsurda te tragikomičnih trenutaka kojima obiluje naša svakodnevica. Zato nam ne preostaje ništa drugo nego se udobno smjestiti, duboko udahnuti, nadati se da je sigurnosni pojas na dobro učvršćen i upustiti se u ovu jedinstvenu i uzbudljivu vožnju.

Jelena Zlatar Gamberožić, urednička bilješka

***

Tihana Mujkić rođena je u Rijeci, 1977. godine. U Zagrebu je završila studij socijalnog rada. Pisanjem se bavi od srednje škole; intenzivnije od 2016. godine. Pohađala je radionice pisanja kratke priče pod vodstvom Suzane Bosnić Majcenić, Miroslava Mićanovića, te Zorana Ferića.

Kratke priče su joj objavljene na Facebook stranici Caesura, Nova stranica, elektronskoj zbirci i blogu Decameron 2020 – priče iz karantene, te web-stranici kluba Booksa. Priča „Zmija“ objavljena je u zbirci kraktkih priča autora Zapadnog Balkana „Drevni Iliri“.

Strastveni je čitatelj. Osobito voli znanstveno-fantastični žanr, te knjige s elementima fantastike. Omiljeni pisci su joj Ph.K.Dick i M.Bulgakov.