Nebojša Lujanović, Autopsija teksta, Priručnik za kreativno pisanje RASPRODANO

Featured

Nebojša Lujanović, Autopsija teksta, Priručnik za kreativno pisanje RASPRODANO

17,12  (129,00 kn)

Broj stranica: 247

Godina izdanja: prosinac 2016.

ISBN: 978-953-8019-09-8

Uvez: meki

 

Kategorija:

Opis

Autopsija teksta, Priručnik za kreativno pisanje,  Nebojše Lujanovića, znanstvenika, predavača i jednog od najboljih suvremenih prozaika mlađe generacije, knjiga je u kojoj, kao što autor navodi u predgovoru, pisci sadašnji i budući, strastveni čitatelji, entuzijasti i novinari mogu pronaći nešto  za sebe. Nebojša Lujanović, na temelju znanja i petogodišnjeg iskustva vođenja radionica kreativnog pisanja, napisao je jedinstven priručnik za sve one koji pišu, žele pisati ili su tek zaljubljenici i književnosti i čitanje.

” Autor gradi svoje argumente ne samo na vlastitom iskustvu, kao jedan od najznačajnijih hrvatskih proznih autora mlađe generacije, nego i na bogatom iskustvu nastavničkoga rada na različitim tipovima radionica kreativnoga pisanja.”

– Kristian Novak

“Katkada sam bila sklonija vjerovati kako se u radionicama ne može naučiti ono nešto (…). Nakon čitanja rukopisa Autopsija teksta, stvari su mi postale posve jasne. Radionice kreativnog pisanja itekako su korisne, ali samo pod uvjetom da se one realiziraju onako kako to predlaže Nebojša Lujanović.

#Ukratko, knjiga Autopsija teksta sadrži sve, baš sve, što bi trebao sadržavati priručnik za polaznike radionica kreativnog pisanja. Konačno, na jednom mjestu imamo naputke i o onome što bi trebalo prethoditi odluci o pisanju, a to je savladavanje zanata, usvajanje temeljnih gradbenih elemenata književnog teksta, i čitanje velikih, i vježbanje, i ocjenjivanje i slušanje drugih”

-Julijana Matanović

 

Pročitaj poglavlje