Nebojša Lujanović, Autopsija teksta, Priručnik za kreativno pisanje 2. izdanje

Featured

Nebojša Lujanović, Autopsija teksta, Priručnik za kreativno pisanje 2. izdanje

18,45  (140,00 kn)

Broj stranica: 247

Godina izdanja: ožujak 2022.

ISBN: 978-953-8019-09-8

Uvez: meki

 

 

Kategorija:

Opis

Autopsija teksta, Priručnik za kreativno pisanje,  Nebojše Lujanovića, znanstvenika, predavača i jednog od najboljih suvremenih prozaika mlađe generacije, knjiga je u kojoj, kao što autor navodi u predgovoru, pisci sadašnji i budući, strastveni čitatelji, entuzijasti i novinari mogu pronaći nešto  za sebe. Nebojša Lujanović, na temelju znanja i petogodišnjeg iskustva vođenja radionica kreativnog pisanja, napisao je jedinstven priručnik za sve one koji pišu, žele pisati ili su tek zaljubljenici i književnosti i čitanje.

 

“Gledajući ponovno u gore navedeni naslov, i dalje u nevjerici, razmišljam koliko su nepredvidljivi životni putevi knjiga, koliko malo povezani s onima njihovih autora. Nastala kao usputno pomagalo za polaznike radionica pisanja koji nisu stigli sve zapisati ili pohvatati na predavanju, knjiga se otisnula prema širem čitateljstvu, prema nekim uspješnim ljudima koji su je ugradili u svoje vrlo čitane knjige, prema drugim kolegama koji su prema njoj koncipirali svoje radionice pisanja, prema nekim entuzijastima i preko granice, prema jezicima na kojima se razumijemo, u sklopu nekih projekata… Prvo izdanje je tako uspjelo proputovati regijom, posjetiti čitavu skalu ljubitelja književnosti (od čitatelja, preko pisaca, do predavača) i ući u različite institucije kao dio programa. Iako joj to nije bila namjera. Niti najmanje. Nitko joj, pa ni ja sam, nisam davao toliko šanse. Mada to sve skupa i nije toliko važno jer se time ne mjeri uspjeh knjige.

Njen cilj je bio pokazati magiju književnosti iz drugog kuta. U slučaju da ju je netko krivo protumačio kao priručnik za proizvodnju pisaca… Pisci su već tamo, koji jesu da jesu, ova knjiga im možda samo pomogne da to lakše pokažu.”

Nebojša Lujanović, iz predgovora 2. izdanja

 

Pročitaj poglavlje