Prosinac u CeKaPe-u: Otvoreni sati radionica kreativnog pisanja!

Prosinac u CeKaPe-u: Otvoreni sati radionica kreativnog pisanja!

Zanima vas kako izgledaju vježbe i kakva je atmosfera u Centru za kreativno pisanje? Dvoumite se oko upisa na radionicu pisanja? Završili ste jednu od radionica, ali želite isprobati nešto novo? Za sve znatiželjne, neodlučne i one koji se još nisu upoznati s radom našeg Centra, organiziramo četiri otvorena sata radionica kreativnog pisanja!

Otvoreni sati radionica održavaju se u Gajevoj 10, traju dva školska sata i besplatni su. Otvoreni sati zapravo su uvodni sati radionica, ali i mjesto na kojem možete saznati sve o strukturi naših semestralnih radionica. Za sve one koji se nakon uvodnog sata odluče upisati u semestralne radionice pisanja, nudimo i posebne prazničke popuste!

Sve što morate je prijaviti se na info@cekape.com do dva dana prije datuma radionice, u predmet maila staviti naziv radionice na koju se prijavljujete, nadodati svoje ime, prezime i broj telefona. Broj mjesta je ograničen, požurite. Vidimo se u CeKaPe-u!

RASPORED

Utorak, 11.12., 19:30

Kratka priča i poezija

Voditelj: Miroslav Mićanović

Motivacijskim vježbama pisanja voditelj Miroslav Mićanović uvući će vas u svijet kratke priče i poezije – koja je razlika u pisanju i čitanju proze i poezije, gdje se one dotiču i razilaze, koje su zakonitosti koje treba naučiti prije nego li ih se krene kršiti, saznat ćete na radionici koja povezuje naše dvije najpopularnije radionice kreativnog pisanja – kratke priče i poezije!

Srijeda, 12.12.,  20:30

Dramsko pismo

Voditeljica: Jasna Jasna Žmak

Jasna Jasna Žmak direktno s Akademije dramskih umjetnosti dolazi u CeKaPe – na radionici dramskog pisma izradit ćemo temelje za pisanje vaše prve drame, stvarati originalne situacije, uvjerljive likove i paziti na dinamiku teksta. Dođite i dramimo s razlogom!

Utorak, 18.12., 19:30

Susret s likom

Voditeljica: Lada Kaštelan

Još jedna profesorica Akademije dramskih umjetnosti, Lada Kaštelan, kroz psihodramske metode upoznaje vas s budućim likovima vaših tekstova, a cilj je radionice istraživanje, oblikovanje i stvaranje likova koji služi kao  izvrsna priprema za dubinski rad na tekstu.

Srijeda, 19.12., 20:30

Književna kritika

Voditeljica: Jagna Pogačnik

Na radionici književne kritike, Jagna Pogačnik će vas upoznati s elementima koje kritički tekst mora sadržavati te njegovim utjecajem na književnu scenu. Pričat ćemo o odnosu sadržaja i forme, pripadnosti žanru te zajedno usmeno i individualno pismeno analizirati unaprijed zadani književni tekst.

Petak, 21.12., 18:00

Roman

Voditelj: Goran Ferčec

U ladici vam stoji rukopis s odličnim zapletom, ali jedan ili dva lika vam nekako ne drže vodu? Imate super lik, ali kompozicija vam nije jača strana? Ladica vam je prazna iako u vama čuči sjajan autorski glas koji je spreman zablistati u punokrvnoj proznoj formi? Vježbe imaginacije i primjene ključnih proznih sredstava pomoći će vam osmisliti početnu ideju romana, odrediti njegovu kompoziciju, razraditi pripovjedne strategije i ciljeve.