Razgovor s Gordanom Nuhanovićem: o pisanju romana, 15.3., knjižnica Knežija

Razgovor s Gordanom Nuhanovićem: o pisanju romana, 15.3., knjižnica Knežija

Razgovor s Gordanom Nuhanovićem: o pisanju romana

četvrtak15. ožujka , 18 satiknjižnica Knežija,  Albaharijeva ul. 7

Centar za kreativno pisanje i knjižnica Knežija pozivaju vas na razgovor s književnikom Gordanom Nuhanovićem i predstavljanje radionice pisanja romana.

Na predstavljanju ćemo  razgovarati o njegovom radu te pokušati odgovoriti na pitanja o tome kako strukturirati ideju za prvi roman, koje su specifičnosti putopisne književnosti i kako se nositi s kreativnim blokadama.

S Gordanom Nuhanovićem razgovarat će Vedrana Bibić i Sanja Vučković iz CeKaPe-a.

***

Gordan Nuhanović je književnik i novinar. Objavio je zbirke priča Liga za opstanak (2001) i Bitka za svakog čovjeka (2003); romane Posljednji dani panka (2006), Vjerojatno zauvijek (2009) i Agenti kulture (2013) te zbirku putopisnih priča Šale su ostale kod kuće (2014). Knjige su mu prevedene na engleski i češki.

*

Polazeći od ideje da je pisanje vještina koja se može naučiti, velike ljubavi i strasti prema književnosti, prije jedanaest godina Centar za kreativno pisanje otvorio je svoja vrata svima koji pišu ili tek počinju s pisanjem. Danas CeKaPe nudi osamnaest radionica pisanja u Zagrebu i pet u Rijeci. Voditelji radionica su književnici, copywriteri, prevoditelji, novinari i urednici koji u semestralnim ciklusima od zajedno s polaznicima rade na njihovim tekstovima.

Vidimo se!