Zadarska radionica kreativnog pisanja u Zagrebu

Zadarska radionica kreativnog pisanja u Zagrebu

Posebna ponuda CeKaPe-ovih vikend radionica za ljeto 2012:

OtPis  – zadarska radionica kreativnog pisanja u Zagrebu

29. lipnja do 1. srpnja 

Nakon što je umjetnosti pisanja proze poučila Zadar radionica kreativnog pisanja OtPis stiže i u Zagreb. Voditelji  Staša Aras i Želimir Periš u vikend radionici će polaznicima razotkriti svijet proznih tehnika uobličen kroz obradu mitoloških predložaka.

Radionica će se održati u posljednjem vikendu lipnja, sa radnim satima raspoređenim kroz vikend (petak popodne, subota ujutro i popodne, nedjelja ujutro) u prostoru CeKaPe-a, Amruševa 10. Zainteresirane molimo da se prijave putem OnLine prijava za radionicu: “OtPis radionica proze (vikend radionica)”.

” Mislite da znate sve o kreativnom pisanju. Ni blizu. Zadrani to rade drukčije.”

[box]Cilj vikend radionice je intenzivno i fokusirano bavljenje epskim tehnikama, osvještavanje integracije i funkcioniranje istih u raznim vrstama umjetničkih proznih tekstova.

Opis, dijalog, pripovijedanje, monolog, izricanje misli, improvizacija i pokretanje vlastitih priča kroz intenzivno fokusiranje na izraz.

Radionica je zamišljena kroz kombinaciju nezahtjevnih predavanja voditelja radionice, čitanja primjera, pisanja vlastitih kratkih tekstova te integracije osviještenog u sadržaj nekog mitološkog predloška.

U trajanju od dva dana pozabavili bi se više vlastitim umjetničkim izričajem na razini prvenstveno  izraza, a priče i likove bi posudili iz povijesno mitoloških općih mjesta i predložaka. Na taj način oživili bi  i pokrenuli opće scene iz kulturnog naslijeđa što bi nam otvorilo zanimljiv prostor za propitivanje vlastitih sklonosti, tumačenja karaktera itd

U sklopu radionice analizirali bismo i primjere Saramaga, Sorokina, Baricca, Murakamija. [/box]

 

Cijena radionice: 600,00 kn
Trrajanje:  20 školskih sati
Vrijednost: Neprocjenjivo

Raspored:
petak: 18.00 do 22.00
subota: 10.00 do 17.00
nedjelja: 10.00 do 14.00