Večer kratke priče u kinu Grič

Večer kratke priče u kinu Grič

U podrumu kluba kina Grič održalo se javno čitanje priča, nastalih na radionicama kratke priče CEKAPE-a (Centar kreativnog pisanja) u ovoj školskoj godini.

Ulogu moderatora večeri preuzeo je Miroslav Mićanović, književnik i voditelj radionice kratke priče u CEKAPE-u.

U kratkim pauzama čitanja uveseljavao je prisutne svojim doskočicama i pričanjem kratkih anegdota s putovanja po Europi s književnikom i bivšim pomoćnikom ministra kulture, Brankom Čegecom.

-Sanja Vučković je pokrenula Centar kreativnog pisanja sa idejom da bi to mogao biti prostor gdje bi se okupljali kreativci. Okupila je ljude različitih interesa , tako pored radionice kratke priče, ima radionica romana, kritike, drame i razne druge radionice vezane za pisanu formu.- rekao je za portal MojZagreb.info Miroslav Mićanović.

Svoje priče pročitalo je petnaestak polaznika radionice, neki sa više, a neki sa manje treme.

Teško je izdvojiti bilo koju priču, jer svaka je napisana u najboljoj namjeri da nađe put do čitatelja. Ipak bi izdvojila priču autora Hrvoja Kondrasa „Dolac“. Lakoća rečenica, pogođena tema i razgovijetna poruka, oduševila je većinu okupljenih u publici. Polaznicima radionice želim puno dobrih priča i što više ovakvih večeri.

Tekst / Foto : Inga i Mario Ćužić
Preneseno s www.mojzagreb.info