Na trećim Lekcijama, u srijedu, 14. studenog u 20:30 ugošćujemo Vladimira Šagadina s kojim razgovaramo o suvremenom hrvatskom stripu! Ulaz je slobodan, vidimo se u Gajevoj 10.
*
Hrvati vole, čitaju i crtaju stripove. U čemu je onda problem? Pa, problem je u – Hrvatskoj. Kroz priču o suvremenom stripu u Hrvatskoj može se shvatiti sva tragedija kulturne politike, jer strip je uvijek bio na margini službene kulture. A s periferije se cijela stvar puno bolje vidi. Bolje nego iz centra.
Znate li zašto Wolverine nosi potkošulju? Zašto je western opet u modi u – Francuskoj? Tko je doručkovao s Carrie Fisher? Kako Felini sanja?I zašto se dvije stotine mladih ljudi u Hrvatskoj prijavilo na strip maraton koji se održava ovog vikenda? Zašto je strip reprezentacija jača od nogometne? Zašto, kvragu, imamo jedan sat likovnog tjedno? O ovim, i mnogim drugim pitanjima razgovaramo s Vladimirom Šagadinom!
*
Vladimir Šagadin, rođen u Banjaluci 1975. godine. Od 1992. živi u Zagrebu. Radio kao urednik, scenarist i voditelj na radiju, televiziji i internetu (Radio 101, Laku noć, Hrvatska, NewsBar, Šlep Šou, Kvizna situacija). Bavi se strip izdavaštvom, objavljuje tekstove i eseje o stripu u tisku i internetu, selektor je strip programa na književnim festivalima u Hrvatskoj i regiji. Među inicijatorima i organizatorima je je 24satnog crtanja stripova, a vodi i moderira kulturne tribine i programe (G točka).