Stvaranje priče

Stvaranje priče

Bilo je to jednom davno…u doba kada su ljudi još živjeli u špiljama i svake večeri sjedili oko vatre, pripovjedači su se od silne i nijeme tame štitili svojom čarolijom. Njihove su priče izlijetale iz usta i slijetale u uši slušatelja, hvatajući korijene u njihovoj mašti. A ondje je svaka pripovijetka bujala i rasla, postajala sve sočnijom i moćnijom, sve dok ne bi krenula dalje u svijet. (Pričosvjet, John i Caitlin Mathews)

Želiš li naučiti stvarati priču, probuditi u sebi pripovjedačku čaroliju, postati izvorom novih, originalnih likova, mjesta, događaja, proživjeti ih kao da su stvarne i dijelom tebe, probuditi svoju maštu, igrati se njome, postati Stvaraocem…pridruži nam se na Radionici Stvaranja Priče.

Tamo ćeš kroz stručno vodstvo, igru, druženje, čitanje, naučiti sve o priči – što je dosada značila za čovječanstvo, što sada znači, a i ono što će postati za tebe.

Naučiti ćeš kako svoju maštu oblikovati u na primjer potpuno jedan Novi svijet, naučiti ćeš kako izraziti ono što osjećaš a misliš da samo ti to osjećaš, u nešto s čime će se drugi poistovjetiti, naučiti ćeš kako se kroz priču uči o sebi i svijetu.

Koristit ćemo i razne zanimljive i poticajne alate za buđenja mašte i učenje spisalačkog zanata – igru, jako zanimljive i poticajne Pričosvijet karte, improvizaciju i tvoj originalni doprinos !

Radionica je namijenjena djeci od 10 do 13 i od 14 do 16 godina. Radi se u grupama od maksimalno 7 polaznika.

Voditeljica: Dorotea Vučić