Zoom radionica: Od običnog” do neobičnog u kratkoj priči

Zoom radionica: Od običnog” do neobičnog u kratkoj priči

Zoom radionica: Od običnog” do neobičnog u kratkoj priči

Termin: nedjelja, od 18.00 do 20.15

Fond sati: 30 školskih sati

Trajanje: 10 tjedana

Cijena: 250 eura

Radionica se održava putem Zooma

OD „OBIČNOG“ DO NEOBIČNOG U KRATKOJ PRIČI

Želite pisati, a ne znate pronaći svoju temu, svoj glas? Smatrate da nemate dovoljno mašte za izmišljanje fikcije, a ipak vas nešto goni da stvarate književne svjetove? U novoj radionici naučite kako prepoznati motive i teme u svakodnevnom životu i situacijama ljudi koji vas okružuju, možda i vas samih, iz kojih može izrasti priča. Naučite kako pronaći pravoga pripovjedača i pravi glas za svaku pojedinu priču, te očudite stvarnost tako da postane književnost – umjetnost pisanja koja nam nudi nove perspektive već doživljenog i otvara nove poglede na moguće.

U prvih nekoliko sati govorit ćemo o motivaciji, pripovjedaču, potencijalnim likovima i karakterizacijama, stvaranju atmosfere i razvijanju odnosa te dijalogu. Nakon što kroz ciljane zadatke polaznici pronađu ono što ih potiče na daljnje pisanje, od čega ih „svrbe prsti“, radit ćemo dalje na
razvijanju fabule, kompoziciji, stilu te mogućim završetcima forme kratke priče.

Ako imate osjećaj da želite književno uobličiti svoje misli, ali kao da još niste našli svoju temu i nikako ne možete započeti ili pak završiti započeto – prijavite se, čekamo vas!

VoditeljicaKorana Serdarević