Kratka priča 2

Kratka priča 2

Kratka priča 2

Termin: utorak, od 19.45 do 22.00

Fond sati: 30 školskih sati

Trajanje: 10 tjedana

Cijena: 250 eura

KRATKA PRIČA 2

Kratka priča 2 drugi je, viši stupanj radionice kreativnog pisanja kratke priče i nastavak radionice Kratka priča 1. Veznik „i“ ovdje služi i kao semantička uputa: nije nužno pohađanje radionice Kratka priča 1 da bi se pohađalo radionicu Kratka priča 2, ali na radionici Kratka priča 2 podrazumijevat će se neka temeljna znanja o kojima više neće biti širega teorijskog govora kao na radionici Kratka priča 1, a koja se stječu i iskustvom. Radionica Kratka priča 2 zato je primjerena za one koji osnovama već vladaju, koji možda već i imaju iskustvo drugih radionica kreativnog pisanja te streme nadgradnji – koliko finijem „brušenju“ tekstova toliko i promišljanjima o funkcioniranju makrostruktura.

Preduvjet za pohađanje radionice Kratka priča 2 jest ponuđeni tekst polaznika. Valjalo bi da je ponuđeni tekst nominalno kratka priča, no uzet će se u obzir i drugi (ne)narativni tekstovi koji ukazuju na baratanje temeljnim postavkama kreativnih tekstova. Cilj radionice je uspostavljanje multilateralnog odnosa polaznika prema (svome) tekstu i (svome) stilu, pri čemu će, konačno, trebati napisati te doraditi finalni tekst radionice.

Struktura termina

Semestralna radionica Kratka priča 2 sastoji se od 30 školskih sati podijeljenih u 10 tjednih termina, po tri školska sata po terminu. Termini dijelom prate strukturu radionice Kratka priča 1, no ovdje se traže ekstenzivnije forme koje obrađuju pojedine komplekse. Termini počinju razgovorom o pročitanoj lektiri, vezanoj uz komplekse koji se obrađuju na praktičnoj nastavi. U nastavku analiziraju se domaće zadaće. Ponekad su tijekom termina planirane teorijske nadgradnje i ciljane vježbe.

Voditelj: Davor Mandić