Copywriting

Raspored sati


Termin:

četvrtak,  17.30 – 19.45

Početak sljedećeg ciklusa:

rujan 2018.

Fond sati:

30 školskih sati

Trajanje:

10 tjedana

Cijena:

1500 kn

Što je copywriting? Koja je njegova svrha i kako ga pisati ovisno o mediju i potrebama klijenta/ciljane skupine? Kako te pomoću kojih alata pisati upečatljivo? – pitanje je na koje se traži odgovor otkada je same reklame i oglašivačke industrije.

Radionica copywritinga fokusira se na osnove pisanja “prodajnog” teksta, na umjetnost pisanja u reklamnom diskursu, razvija osobne copywriterske tehnike koje će olakšati svakodnevni rad i istaknuti taj jedan određeni copy u moru jednoličnih fraza i tekstova. Kroz niz specijaliziranih vježbi pažnja će se u najvećoj mjeri usmjeriti na trikove i strategije koji se koriste prilikom stvaranja upečatljivog pisma te utječu na instantno zadržavanje i daljnje usmjeravanje pozornosti promatrača/čitatelja. Radionica stavlja naglasak na problematiku kreativnosti i kreativnih metoda, cjelokupne razrade i prezentacije koncepta te ideje.
Polaznici uče kako osmisliti nešto “drugačije”, zanimljivije, kako primijeniti svoju jezičnu intuiciju u stvaranju originalnog copyija te što je presudno: kako ostvariti krajnje ciljeve teksta te dvosmjernu komunikaciju s ciljanom publikom.

Voditeljica: Jasenka Begić