Promocija zbirke poezije “Zaštitni faktor” Sandre Polić Živković

Promocija zbirke poezije “Zaštitni faktor” Sandre Polić Živković

U subotu, 22. travnja u 18 sati, u Noći knjige 2017. s velikim vas veseljem pozivamo u Rijeku, u Book caffe Dnevni boravak, na promociju zbirke poezije “Zaštitni faktor” Sandre Polić Živković.

Uz autoricu, o knjizi će govoriti Karmela Špoljarić, urednica i voditeljica radionice “Kako početi” i Sanja Vučković, umjetnička direktorica CeKaPea. Tribinu moderira književnica Željka Horvat Čeč.

Glazbeni gost: Frano Živković

Veselimo se vašem dolasku i poeziji Sandre Polić Živković!

Promociju organiziraju Centar za kreativno pisanje i Dopisna radionica kreativnog pisanja “Kako početi”.

“Pjesnički svijet Sandre Polić Živković razigran je i pun znatiželje, u stalnom dijalogu sa svakodnevicom.
Riječ je o pjesnikinji koja se vješto poigrava s vlastitim opažajima i unutarnjim pitanjima, te ih oblikuje u fluidne poetske cjeline, iskreno i nepretenciozno, rječnikom urbane stvarnosti i običnih životnih situacija.
Autorica čiji je prvijenac proizašao iz radionice kreativnog pisanja „Kako početi“ u svoje se poetsko stvaralaštvo otisnula minijaturnim reminiscencijama prožetim gradskim slikama, promišljanjima o ljubavi, prijateljstvu, poslovnim situacijama, no ponajviše susretima s drugima i sa samom sobom.
Zbirku otvara vlastitom sumnjom i pjesmom – pitanjem Hoću li ikada napisati skoro dobru pjesmu, s prepoznatljivim referencama na Vesnu Parun i Dobrišu Cesarića, a svaka iduća pjesma donosi novu vitalnost, svježinu i duhovitost kao i novu priču iz života zapisanu u trenutku. Rukopis je prvo bio objavljen u online izdanju, a sada je uređen i dopunjen više nego zasluženo ušao među korice knjige.”

– Sanja Baković