Promocija knjige “Kvalitetne TV serije” Sanje Kovačević

Promocija knjige “Kvalitetne TV serije” Sanje Kovačević

Centar za kreativno pisanje i Jesenski &Turk pozivaju vas na promociju jedinstvene knjige “Kvalitetne TV serije” Sanje Kovačević u srijedu, 29. ožujka u 20 sati u Kulturno informativni centar (KIC), Preradovićeva 5 u Zagrebu.
Ova izuzetno zanimljiva i stručna knjiga, prva je na hrvatskom i južnoslavenskim jezicima koja se bavi suvremenom produkcijom televizijske serije.
Na promociji će, uz autoricu, govoriti profesor i recenzent knjige Hrvoje Turković, Dario Vince, predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata, Zrinka Pavlić, kritičarka te urednik Kruno Lokotar.
*
“Suvremena TV serija posljednjih 20-ak godina na vrhuncu svog prestiža poprimila onu kulturnu ulogu koju je od 40-ih do 70-ih imao film, a koncem 19. stoljeća roman. Samim tim, javlja se potreba za knjigom koja će sintetski predstaviti tu duboku transformaciju. Ova znanstveno-popularna knjiga služi podjednako kao uvod studentima, stručnjacima filmolozima, te naprosto gledateljima-ljubiteljima.”
Jurica Pavičić
*
Sanja Kovačević je diplomirala dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao glavni scenarist radila je na dramskoj seriji Dobre na¬mjere, scenaristica na humorističkim serijama, te kao kreativna producentica. Napisala je niz otkupljenih scenarija za dramske TV serijale, filmske scenarije i TV film. Autorica je nekoliko izvedenih radio drama, a filmske studije povremeno objavljuje u Hrvatskom filmskom ljetopisu. Jedna je od osnivača Saveza pisaca izvedbenih djela.