Promocija knjige “Kvalitetne TV serije” Sanje Kovačević u Rijeci

Promocija knjige “Kvalitetne TV serije” Sanje Kovačević u Rijeci

Centar za kreativno pisanje i Jesenski & Turk pozivaju vas na promociju jedinstvene knjige “Kvalitetne TV serije” Sanje Kovačević u srijedu, 7. lipnja u 19 sati u Book caffeu Dnevni boravak, Ciottina 12a u Rijeci.
Promocija se održava u sklopu programa U fokusu 10. riječkog sajma knjige i festivala autora vRIsak.

Ova izuzetno zanimljiva i stručna knjiga, prva je na hrvatskom i južnoslavenskim jezicima koja se bavi suvremenom produkcijom televizijske serije. Dođite i otkrijte sve što niste znali o vašim omiljenim serijama!
Na promociji će, uz autoricu govoriti filmski kritičar i novinar Dragan Rubeša i urednik Kruno Lokotar.

“Knjiga Sanje Kovačević dodiruje kulturno iznimno aktualan i važan fenomen tzv. kvalitetnih serija koje su uspostavile visok prag umjetničkog stvaralaštva na audiovizualnom području, pri čemu se kulturna prevlast visoke kvalitete fikcijskog stvaralaštva prebacuje s filmskog na televizijsko područje. Kako je središnja značajka tih serija njihova dramaturška kompleksnost i pristup Sanje Kovačević je lucidno interpretacijski kompleksan: podjednako razmatra dramaturške složenosti izabranih serija, njihova psihološka i sociološka utemeljenja, kao i osobite povijesno-produkcijske uvjete njihove pojave, sustave rada na njima, recepcijske kontekste.”
Hrvoje Turković, prof. dr. sc. filmologije

***
Sanja Kovačević diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kao glavni scenarist radila je na dramskoj seriji Dobre namjere, scenaristica na humorističkim serijama, te kao kreativna producentica. Napisala je niz otkupljenih scenarija za dramske TV serijale, filmske scenarije i TV film. Autorica je nekoliko izvedenih radio drama, a filmske studije povremeno objavljuje u Hrvatskom filmskom ljetopisu. Jedna je od osnivača Saveza pisaca izvedbenih djela.