Sandra Polić Živković, Zaštitini faktor RASPRODANO

Sandra Polić Živković, Zaštitini faktor RASPRODANO

10,62  (81,00 kn)

Broj stranica: 105

Godina izdanja: travanj 2017.

ISBN: 978-953-8019-11-1

Uvez: meki

Kategorija:

Opis

Pjesnički svijet Sandre Polić Živković razigran je i pun znatiželje, u stalnom dijalogu sa svakodnevnicom. Riječ je o pjesnikinji koja se vješto poigrava s vlastitim opažanjima i unutarnjim pitanjima, te ih oblikuje u fluidne poetske cjeline, iskreno i nepretenciozno, rječnikom urbane stvarnosti i običnih životnih situacija. Autorica, čiji je prvijenac proizašao iz radionice kreativnog pisanja “Kako početi” u svoje se  poetsko stvaralaštvo otisnula minijaturnim reminiscencijama prožetim gradskim slikama, promišljanjima o ljubavi, prijateljstvu, poslovnim situacijama, no ponajviše susretima s drugima i sa samom sobom.

Zbirku otvara vlastitom sumnjom i pjesmom – pitanjem Hoću li ikada napisati skoro dobru pjesmu s prepoznatljivim referencama na Vesnu Parun i Dobrišu Cesarića, a svaka iduća pjesma donosi novu vitalnost, svježinu i duhovitost, kao i novu priču iz života, zapisanu u trenutku. Rukopis je prvo bio objavljen u online izdanju, a sada je, uređen i dopunjen, više nego zasluženo ušao među korice knjige.

Sanja Baković

*

Osvrt na zbirku, 8. broj časopisa Knjižničar/Knjižničarka, str. 172., Renato Baretić: Prikaz knjige – Fragmenti treptaja u minutama svagdana

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.