Na početku novog kruga, zbirka poezije

Na početku novog kruga, zbirka poezije

14,60  (111,00 kn)

 

Autori:

Ana Marušić Lisac, Aneta Vladimirov, Betina Ilić, Dragica Reinholz, Hrvoje Ryznar, Ivana Lulić, Ivana Ramić, Karla Leko, Karmen Krasić Kožul, Katarina Brajdić, Marija Peronja, Nikola Šerventić, Nikolina Milardović

Urednica: Olja Savičević Ivančević

 

 

 

Kategorija:

Opis

Pjesnikinje i pjesnici, Ana Marušić Lisac, Aneta Vladimirov, Betina Ilić, Dragica Reinholz, Hrvoje Ryznar, Ivana Lulić, Ivana Ramić, Karla Leko, Karmen Krasić Kožul, Katarina Brajdić, Marija Peronja, Nikola Šerventić i Nikolina Milardović svoje su sjajne pjesme nastale na radionici suvremene poezije, spojili u zbirku od trinaest različitih pjesničih glasova, povezanih talentom, stilom i jezikom, zajedničkim čitanjem i pisanjem u mjesecima te  zime 2020. koju će svijet dugo pamtiti.  Kao što je u predgovoru njihova mentorica, Olja Savičević Ivančević napisala: ” Ne znam kako će drugi pamtiti vrijeme koje živimo, ali mi ćemo ga pamtiti i po tim susretima, kad smo, kako je jedna polaznica duhovito i točno rekla, bili drugovi u radosti i očaju. Kao svjedočanstvo ostaje ova knjiga u kojoj ima puno dobre poezije i pjesničkih imena za koja vjerujem da će nadići okvire radionice i ovih korica.”

*

“Jedan od polaznika pitao me jesam li što dobila, naučila od njih? Pa evo da im odgovorim: Naučili ste me nešto što sam umalo zaboravila, jer su me neki uvjeravali u suprotno: da je poezija jedna od važnijih stvari koje postoje. U svakom slučaju, sretni smo što smo u posjedu takve istine. Nadam se da vas, kao autorice i autore, čitateljice i čitatelje, na početku novog kruga čeka cjeloživotna avantura s riječima. A za čitatelje ove knjige koju potpisuje četrnaest pjesnikinja i pjesnika, izlet u četrnaest različitih svjetova počinje već na sljedećoj stranici. Vjerujem da će se vratiti bolji, jer ja jesam.”

Olja Savičević Ivančević, urednička bilješka