Jelena Zlatar Gamberožić, Knjige u priči

Jelena Zlatar Gamberožić, Knjige u priči

17,50  (132,00 kn)

Nakladnik: Centar za kreativno pisanje

197 stranica, meki uvez s klapnama

ISBN 978-953-8019-37-1

Opis

Knjige u priči, eseji i pisma Jelene Zlatar Gamberožić, na začudan su način ispisvanje duga djetinjstvu i strahu od nepročitanoga, koji dopušta igre i zamjene koje iskrsavaju (ili se ponavljaju) u mreži pisanja i sumnji, života i smrti. Ako to nije odveć zahtjevno i moguće, upravo tada kada se događa i kad nam izmiče.

Čitanje mape svijeta i kretanje književnim prostorima, što je dio autoričina profeisonalnog interesa, nije lišeno radosti zalaženja u tajne književnih tema i želje da se o njima misli i piše intimno i polemično istodobno. Pismom protiv zaborava!

Između mnogih drugih čitateljskih koordinata, domišlja se narav priče i neizvjesne svakodnevnice, koju čine jezici usamljenosti. Ili baš tomu nasuprot: Knjige u priči esejistički ažurno raspliću i čine vidljivim naše zablude i nade…Iznimnom se i dobrodošlom analitičkom mjerom propituju teme obilježene različitim teorijskim i inim zahvatima: kič, zanemarivanje stvarnosti i opsesije, ženski narativi i javnost, smisao i značenje bajke. Radoznalo čitateljsko biće, provjeravajući i tražeći mjesto vlastitog užitka i slobode (zašto ne!) zaustavlja se na mjestima neizrecivog i neposlanog.

Miroslav MIćanović