Ponajbolji teatrolozi, dramaturzi i scenaristi u CeKaPeu: zaronite u svijet filma i kazališta!

Ponajbolji teatrolozi, dramaturzi i scenaristi u CeKaPeu: zaronite u svijet filma i kazališta!

Centar za kreativno pisanje ovu jesen nudi i tri radionice u kojima polaznici i polaznice uče pisati scenarij, dramski tekst, kazališne eseje i kritike.

Nagrađivani scenarist i dramaturg te profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu Tomislav Zajec vodi radionicu Scenarija za kratki film.

Polaznici/e  tijekom radionice prolaze sve korake u procesu pisanja za film – od sinopsisa preko scenosljeda do konačnog scenarija, te kroz niz praktičnih vježbi razvijaju vlastiti potencijal za promišljanje i stvaranje filmskih priča.

*

Radionicu Dramskog pisma mentoriraju poznati dramaturg kazališta „Gavella“ Dubravko Mihanović i dramaturginja nagrađena nagradama Marul, Marin Držić i Nagradom hrvatskog glumišta Ana Prolić.

Kroz proces rada na radionici polaznici/e artikuliraju vlastite ideje, probleme i estetske preference kako bi, zajedno s voditeljima i kolegama, mogli postaviti tematske i formalne temelje za pisanje drame.

*

Svestrani teatrolog, kritičar, dramaturg i glazbenik Matko Botić vodi novu radionicu Čitanje kazališne predstave.

Zamišljena znatno šire od škole pisanja kazališne kritike, radionica treba osvijetliti genezu kazališnog čina: izvedbenog teksta, režijskog postupka, glumačkih kreacija i kreativnih doprinosa ostalih sustvaratelja, uz poseban naglasak na postupak integriranja svih sastavnica u jedinstveno umjetničko djelo. U sklopu satova planirani su i susreti sa stvarateljima predstava, dramskim piscima, redateljima, glumcima i dramaturzima.

***

Semestralne radionice traju 30 školskih sati i održavaju se u Amruševoj 5 u Zagrebu.

Dođite u CeKaPe, čitajte i pišite s nama i našim voditeljima. Uživajte u kreativnoj atmosferi, učenju i pomicanju vlastitih mogućnosti.