Pjesnički dvoboj CeKaPea: Marija Dejanović: Monika Herceg

Pjesnički dvoboj CeKaPea: Marija Dejanović: Monika Herceg

Prvi ovosezonski Pjesnički dvoboj otvaramo  u utorak, 11. listopada u 20 sati u Express baru u Petrinjskoj 4 u Zagrebu.

***Marija Dejanović : Monika Herceg***

Marija Dejanović rođena je 1992. u Prijedoru. Živjela je u Sisku, a trenutno je u Zagrebu gdje studira komparativnu književnost i pedagogiju na Filozofskom fakultetu. 2015. rukopis joj je zamijećen i pohvaljen na Goranovom proljeću. Aktivna je na tribinama Jutra poezije u Zagrebu i Stihovnice u Sisku. Pjesme su joj objavljene u časopisima: Zarezu, Riječi, Split mind, Afirmator i Nema. Njezina poezija je uvrštena u zbornik Mostovi svjetlosti i Treći Zbornik Gornjogradskog književnog festivala. Također ima i svoj blog na kojem redovito objavljuje poeziju.

Monika Herceg rođena je 1990. U Sisku, studentica je istraživačkog smjera fizike na Prirodoslovno –matematičkom fakultetu u Zagrebu. Poeziju je objavljivala u Zarezu, Rukopisima, Stranama, Afirmatoru i Nema. Sudjelovala je na tribinama Krnja književnost u Booksi i Odvalimo se poezijom u Centru za kreativno pisanje. Povodom Subversive festivala gostovala je u dvodnevnom programu Hrvatskog P.E.N centra Poetry Alive.

*
Idejna začetnica i moderatorica projekta, i sama pjesnikinja, Josipa Marenić željela je stvoriti i otvoriti još jedan prostor na kojem bi se susretali afirmirani i neafirmirani pjesnici. Na tribini imaju priliku predstaviti svoj rad pred publikom i promicati trenutna poetska strujanja.
*
Ostajemo u kondiciji sa stihovima. Rastemo i prkosimo poezijom.