Otvoreni sat radionice kratke priče i promocija knjige „Samo da nije bolje“ Tomislava Sabljića, 17.4., Gradska knjižnica Slavonski Brod

Otvoreni sat radionice kratke priče i promocija knjige „Samo da nije bolje“ Tomislava Sabljića, 17.4., Gradska knjižnica Slavonski Brod

Gradska knjižnica Slavonski Brod utorak, 17. travnja predstavlja Centar za kreativno pisanje, koji je otvorio svoja vrata književnim entuzijastima 2007. godine, a danas je prerastao u centar koji provodi edukaciju na području kreativnog pisanja u trinaest različitih radionica u Zagrebu i pet u Rijeci.

U Gradskoj knjižnici Slavonski Brod u 16:00 sati organiziramo otvoreni sat radionice kratke priče – radionica će ponuditi odgovor na pitanje kako nastaje kratka priča te će polaznike upoznati s osnovama pisanja kratke priče kroz zadane vježbe. Radionicu vodi književnik i urednik Miroslav Mićanović, voditelj radionica kratke priče i poezije u CeKaPe-u.

U 18:00 sati promoviramo zbirku kratkih priča „Samo da nije bolje“ Tomislava Sabljića. Knjiga je to o iščašenoj svakodnevnici, o nesporazumima, neočekivanim ulogama, bizarna, duhovita, gorka zbirka koja poziva čitatelja da zajedno s pripovjedačem proživi sve situacije više puta.

„Što to jest i kakvo jest da ne bi trebalo biti bolje? Jasno je da će na to pitanje odgovori biti različiti – mašta i sloboda samo su neki od mogućih putokaza. Zato: krenimo, čitajmo prije nego li bude bolje!„ (urednik Miroslav Mićanović)