Nova knjiga Olivera Jukića, Sto lica oporbenog psa

Nova knjiga Olivera Jukića, Sto lica oporbenog psa

Siječanj u CeKaPe nikada nije depresivan. Uz nove, zanimljive radionice, na samom kraju siječnja iz tiska je izašla nova knjiga, Zbirka priča Oliver Jukića, Sto lica oporbenog psa.

Oliver Jukić nije novo ime hrvatske književne scene.  Već je svojim prvim romanom, Sudačka nadoknada (Consultem/Klepsidra, 2015.) stekao čitateljsku publiku koja je u njegovoj poetici prepoznala zanimljivog, inteligentnog i pronicljivog autora koji će se nakon druge knjige, Revanche (Funditus, 2017.)  čvrsto pozicionirati  na hrvatkoj književnoj sceni. A s romanom Bablje ljeto (Funditus, 2018.) Oliver Jukić potvrđuje svoj neosporan pripovjedački talent i autorsku znatiželju koja u svakodnevnici života pronalazi povod za majstorski ispričanu priču.

A o novoj knjizi, Miroslav Mićanović, između ostalog piše: “Knjiga Olivera Jukića Sto lica oporbenog psa vođena je glasom sveznajućeg pripovjedača, ili barem neposrednog sudionika onoga o čemu se piše i i što je temelj njegova pričanja. Jedna ili druga pripovjedačka prisutnost zasniva se na želji da priča bude dokument vremena, kaotičnog, neuhvatljivog, ali jednako tako bizarnog i začudnog. ”

Dovoljno je razloga da čitamo Olivera Jukića i njegove sjajne priče.