Promocija Zbornika radova “Nikad nije kasno”

Promocija Zbornika radova “Nikad nije kasno”

U petak, 26.4.2019. održana je završna produkcija projekta Nikad nije kasno i promocija Zbornika radova polaznika i polaznica koji su sudjelovali u projektu. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. , a zajednički su ga provodili Centar za kreativno pisanje te Udruga za zaštitu i promicanje prava ljudi treće životne dobi iz Zagreba.

Cilj projekta je aktivno uključivanje osoba starijih od 54 u kulturne aktivnosti kroz njihovo sudjelovanje u radionicama čitanja i pisanja. Tijekom 10 mjeseci provedbe projekta, 60 štićenika domova za starije osobe, domova Maksimiri i Trešnjevka iz Zagreba te doma iz Perinje, uz pomoć voditeljica radionica , Jagne Pogačnik, Jelene Zlatar Gamberožić i Jasenke Begić, steklo je nova znanja i vještine na području književnosti te poboljšalo kvalitetu svog slobodnog vremena.

 

Polaznici su čitali prozu, poeziju, dramske tekstove, knjige Slavenke Drakulić, Pavla Pavličića, Julijane Matanović, Sanje Baković, Danijela Dragojevića, Mire Gavrana, Jorge Bucaya, Hendrika Groena i tekstove po izboru voditeljica.
Na radionicama čitanja raspravljalo se o pročitanom, komentiralo, analiziralo, kritiziralo, a na radionicama pisanja polaznici su pisali svoje tekstove, kratke priče, književne kritike, eseje, pjesme.

Na završnoj produkcijii u hotelu Lavica u Samoboru, polaznici su čitali svoje tekstove objavljene u Zborniku, razgovarali o projektu, iznosili svoje dojmove, a s velikim su zanimanjem sudjelovali u razgovoru s jednim od promotora Zbornika, piscem i voditeljem radionica u CeKaPe-u, Miroslavom Mićanovićem. U promociji su sudjelovale i Jagna Pogačnik i Jelena Zlatar Gamberožić, te Sanja Vučković.